Skip to main content

Άδοξος αποκλεισμός για τον Άρη

Οι «κίτρινοι» ήταν συνολικά καλύτεροι της Ντινάμο Κιέβου στα δύο παιχνίδια, αλλά αποκλείστηκαν στα πέναλτι.

Ο Άρης έφτασε πολύ κοντά σε μια μεγάλη πρόκριση επί ενός σπουδαίου ονόματος του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αλλά δεν τα κατάφερε και αποχαιρέτησε το Conference League έναν γύρο πριν τους ομίλους.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ηττήθηκε από την Ντιναμό Κιέβου στο Βουκουρέστι με 6-5 στα πέναλτι, καθώς στην κανονική διάρκεια του αγώνα-ρεβάνς οι Ουκρανοί είχαν επικρατήσει με 2-1 ισοφαρίζοντας τη διαφορά της ήττας τους (0-1) στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Αγωνιστικά, στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης όχι μόνο δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα αλλά ήταν εκείνος που έκανε παιχνίδι, έχοντας μάλιστα μια αξιόλογη τελική (σουτ) με τον Κάρλσον μόλις άουτ, στο 25ο λεπτό.

Στη δεύτερη ευκαιρία τους οι «κίτρινοι» άνοιξαν το σκορ, στο 39΄, όταν και πάλι από προσπάθεια του Κάρλσον και γύρισμα προς τον Πάλμα εκείνος βρήκε τον Τζούρασεκ που με πλασέ στην άδεια εστία έγραψε το 0-1.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν κατόρθωσε ωστόσο να προφυλάξει το σκορ, τουλάχιστον ως τη λήξη του ημιχρόνου, καθώς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων δέχθηκε την ισοφάριση με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Βολόσιν.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο και στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου μισού του, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να ελέγχει το ρυθμό και να ψάχνει ένα δεύτερο «χτύπημα» στις αντεπιθέσεις.

Αφού είχε μια καλή στιγμή με τον Μορόν στο 53΄ και μια καλύτερη με τον Κάρλσον τρία λεπτά αργότερα, σε γύρισμα του Φεράρι, οι Ουκρανοί κατάλαβαν πως έπρεπε να γίνουν πιο επιθετικοί αν ήθελαν να παραμείνουν στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να απειλήσουν με σουτ εκτός περιοχής από τους Σίντορτσουκ (59΄), Γιαρμολένκο (77΄) και Μπουγιάλσκι (79΄), βρίσκοντας τελικά το γκολ της παράτασης με τον Καραβάεφ στο 85ο λεπτό, καθώς ο Φεράρι δεν ήταν στη θέση του.

Στο 90΄+4 μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ματαρίτα ο Μπούστσαν έκανε άστοχη έξοδο, ο Φαμπιάνο πήρε την κεφαλιά αλλά δεν κατάφερε να την στείλει στα δίχτυα από κοντά, χάνοντας τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση και την αποφυγή του έξτρα ημίωρου.

Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου της παράτασης ο Πάβισιτς έκανε δυνατό φάουλ στον χώρο της μεσαίας γραμμής και είδε την (απευθείας) κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες για το υπόλοιπο του αγώνα.

Στη διαδικασία των πέναλτι αστόχησαν για την ελληνική ομάδα οι Μενέντες και Οντουμπάτζο, ενώ ο Χουτεσιώτης είχε αποκρούσει την εκτέλεση του Πάρις.