Skip to main content

Βλάχος: Συγγνώμη σε όλους, ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου

REUTERS/Issei Kato

Ο Θοδωρής Βλάχος απολογήθηκε δημόσια για το τάιμ άουτ που ζήτησε στα 37΄΄ πριν τη λήξη με το σκορ ισόπαλο και την Ελλάδα με παίκτη παραπάνω.

Απαρηγόρητος ήταν μετά τον χαμένο (στα πέναλτι) τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ο Θοδωρής Βλάχος.

Ο τεχνικός της Εθνικής ομάδας πόλο των Ανδρών δεν μπορούσε να διανοηθεί το λάθος που έκανε και τελικά ίσως και να κόστισε το χρυσό μετάλλιο και τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας στη «γαλανόλευκη», που μετά το 10-10 στην κανονική διάρκεια ηττήθηκε με 14-13 στα πέναλτι από την Ουγγαρία.

Ο Έλληνας προπονητής, κλαίγοντας μπροστά στην κάμερα της ΕΡΤ, ζήτησε συγγνώμη από τους παίκτες του για το τάιμ άουτ που κάλεσε στα 37΄΄ πριν τη λήξη, με το σκορ στο 10-10 και την ελληνική ομάδα να παίζει με παίκτη παραπάνω και να έχει αυξημένες πιθανότητες για το γκολ της νίκης.

«Συγγνώμη δεν μπορώ να μιλήσω. Οφείλω μία συγγνώμη στα παιδιά, έκανα το μεγαλύτερο λάθος στη ζωή μου σε μία φάση η οποία θα έκρινε τον τελικό, που πήρα τάιμ άουτ στο τέλος και ήμασταν δύο-ένας μπροστά για να βάλουμε γκολ. Νομίζω ότι ήταν η χειρότερη φάση της ζωής μου στην πιο σπουδαία στιγμή της Εθνικής ομάδας. Συγγνώμη από τα παιδιά και όλο τον κόσμο», είπε συγκινημένος.

«Έχουμε προσδοκίες, το πιστέψαμε, ίσως να το αξίζαμε κιόλας, νομίζω πως χάσαμε στο τελευταίο λεπτό μια κλασική ευκαιρία για να βάλουμε γκολ, να περάσουμε μπροστά και μετά το λάθος σε αυτό το τάιμ άουτ νομίζω ότι μας χάλασε όλο το μομέντουμ.

Κρίμα, κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια σε όλο το τουρνουά, φτάσαμε στην πηγή και δεν ήπιαμε νερό. Ελπίζω ότι θα έρθουν και άλλες ευκαιρίες, αυτή η ομάδα νομίζω ότι θα έχει και άλλες ευκαιρίες αλλά σήμερα ήταν μοναδική.

Είναι κάτι το οποίο το επιδιώκουμε, θέλουμε ο κόσμος να μας γνωρίσει, να μας αγαπήσει, να αγαπήσει το άθλημα, αν καταφέραμε αυτό είναι σπουδαίο.

Νομίζω ότι όταν θα φτάσουμε στην Ελλάδα θα καταλάβουμε ότι κάναμε κάτι σπουδαίο εδώ απλά δεν καταφέραμε το απόλυτο. Δεν ξέρουμε για πόσο θα μας στοιχειώνει αυτό το σημερινό αλλά θα προσπαθήσουμε να το βάλουμε πίσω και να προχωρήσουμε μπροστά για επόμενες επιτυχίες».