Skip to main content

Η Μάντσεστερ Σίτι ξεκινά επέκταση του «Έτιχαντ»

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, με την χωρητικότητα να ανεβαίνει όταν τελειώσουν σε πάνω από 60.000 θέσεις.

Η Μάντσεστερ Σίτι πρε την άδεια από τις αρμόδιες τοπικές αρχές για την ανακαίνιση κι επέκταση της έδρας της, του σταδίου «Έτιχαντ».

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο του 2023 και περιλαμβάνονται σε ένα σχέδιο ανάπλασης που περικλείει το ανατολικό τμήμα της πόλης του Μάντσεστερ, προϋπολογισμού 300 εκατομμυρίων λιρών (349,7 εκατομμύρια ευρώ).

Το έργο περιλαμβάνει την επέκταση της βόρειας κερκίδας, με αποτέλεσμα η χωρητικότητα του σταδίου να αυξηθεί σε πάνω από 60.000 θέσεις (επί του παρόντος η μέγιστη χωρητικότητα είναι 53.400 θεατές).

Στο επάνω επίπεδο θα υπάρχει sky bar με θέα στον αγωνιστικό χώρο, καθώς και μια εμπειρία περιπάτου στην οροφή του σταδίου.

Επίσης, πρόκειται να κατασκευαστεί η στεγασμένη ζώνη οπαδών «City Square» χωρητικότητας 3.000 ατόμων, με χώρο ψυχαγωγίας που θα περιλαμβάνει εστιατόρια και μπαρ, ένα νέο κατάστημα του συλλόγου, μουσείο, χώρο εργασίας και ξενοδοχείο 400 κλινών.

Η βόρεια εξέδρα θα είναι ξανά αξιοποιήσιμη, σύμφωνα με το πλάνο, τη σεζόν 2025-26, ενώ η «Πλατεία της Πόλης» θα πρέπει να ανοίξει ως το τέλος του 2026.