Skip to main content

Για την 7η θέση οι Γυναίκες στο Παγκόσμιο

Η Εθνική ηττήθηκε από την Ουγγαρία σε αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-8 και θα παίξει με τον Καναδά για την έβδομη θέση.

Το ζητούμενο για την Εθνική Γυναικών ήταν να βρει κίνητρο στον αγώνα με την Ουγγαρία για μια θέση ανάμεσα στην 5η και την 8η, μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από την Αυστραλία στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ιαπωνίας (Φουκουόκα).

Η ελληνική ομάδα βρέθηκε να κυνηγά στο σκορ από νωρίς τις Μαγυάρες και στο τέλος ηττήθηκε με 10-9. Έτσι, θα παίξει για την 7η θέση με αντίπαλο την Παρασκευή (28/7), στις 05:30 τα ξημερώματα, τον Καναδά που συνετρίβη 16-4 από τις ΗΠΑ.

Με την Ουγγαρία να έχει στην αρχή βραχεία διαφορά και την Εθνική να ισοφαρίζει σε 5-5, 6-6 και 7-7, οι αντίπαλες πέτυχαν δύο γκολ σε 27 δευτερόλεπτα και μπήκαν στην τελική ευθεία μπροστά με 9-7.

Η Μαργαρίτα Πλευρίτου έφυγε με τρεις αποβολές, η Έλενα Ξενάκη μείωσε 9-8, η Γκάρντα έκανε το 10-8 και η Νίνου μείωσε εκ νέου στο γκολ (10-9), στα 2:40 πριν τη λήξη, με την Βάσω Πλευρίτου να αστοχεί στο τελευταίο σουτ.

Παρά την απογοήτευση για τη χαμένη ευκαιρία εισόδου στον ημιτελικό, πάντως, η πρόκριση της Ισπανίας στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία, ανοίγει το δρόμο για πρόκριση της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024.

Οι προαναφερόμενες ευρωπαϊκές ομάδες εξασφάλισαν αυτόματα το εισιτήριο για το Παρίσι. Αυτό σημαίνει πως από τα τρία εισιτήρια που απομένουν για τη Γηραιά Ήπειρο (η Ρωσία είναι αποκλεισμένη), η μία θα προκριθεί από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Νετάνια.

Οι άλλες δύο, λογικά, θα προκύψουν μέσω του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα, αφού ΗΠΑ, Αυστραλία και η Κίνα του Χάρη Παυλίδη αναμένεται να εξασφαλίσουν τις ηπειρωτικές θέσεις.