Skip to main content

Η Ιταλική Ομοσπονδία «βαφτίζει» κοινοτικούς τους παίκτες από το Η.Β.

Επισημοποιήθηκε η καινοτομία, που απαιτεί η ιταλική ανώτατη επαγγελματική Λίγκα (Serie A) να εξισώσει τους Βρετανούς παίκτες με το καθεστώς των ποδοσφαιριστών της ευρωπαϊκής κοινότητας.

Ως ποδοσφαιριστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα αντιμετωπίζονται εφεξής στην ιταλική Serie A οι παίκτες από το Ηνωμένο Βασίλειο. Μετά από αίτημα της Λίγκας τις τελευταίες ημέρες, σήμερα η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Ιταλίας (FIGC) ανακοίνωσε τον νέο κανονισμό, με ισχύ από την τρέχουσα σεζόν και μεταγραφική περίοδο που διανύουμε.

«Κατόπιν αιτήματος της Serie A League, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο, δυνάμει των συμφωνιών εμπορικής συνεργασίας μεταξύ της Ε.Ε. και της Μεγάλης Βρετανίας, αποφάσισε να ζητήσει από την CONI (σ.σ. Ολυμπιακή Επιτροπή) να αντιμετωπίζει τους παίκτες από το Ηνωμένο Βασίλειο ως ισοδύναμους με παίκτες της Ε.Ε., εξαιρώντας τους από τις ποσοστώσεις εισόδου», εξήγησε η FIGC μετά το ομοσπονδιακό συμβούλιο, τη Δευτέρα.

Έχοντας λάβει το πράσινο φως από την CONI, η FIGC δημοσίευσε σήμερα (26/7) το νέο κανονισμό, με την ενσωμάτωση να συνδέεται με παίκτες από την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Οι ποδοσφαιριστές με ελβετική και βρετανική υπηκοότητα είναι ισοδύναμοι με τους πολίτες της Ε.Ε. από κάθε άποψη. Οι διατάξεις αυτές ισχύουν για την ποδοσφαιρική περίοδο 2023-2024», αναφέρεται. Να σημειωθεί πως, αρχικά, ο νόμος προέβλεπε να λογίζονται ως πολίτες της Ε.Ε. μόνο οι παίκτες με ελβετική υπηκοότητα.

Η καινοτομία που συνδέεται με τους παίκτες από το Ηνωμένο Βασίλειο επιτρέπει, για παράδειγμα, στη Μίλαν να έχει θέση για έναν επιπλέον παίκτη εκτός Ε.Ε., δεδομένου ότι ο Άγγλος Λόφτους-Τσικ που αποκτήθηκε πριν από λίγες ημέρες δεν  θα θεωρείται πλέον εξωκοινοτικός.

naftemporiki.gr