Skip to main content

Χατ-τρικ του Ροβάνπερα στο Ράλι Εσθονίας

EPA/Andreas Delis / Reporter Images

Ο 22χρονος Φινλανδός οδηγός της Toyota πρώτευσε στη χώρα της Βαλτικής διευρύνοντας το προβάδισμά του στην κατάταξη των οδηγών.

Ο Κάλε Ροβάνπερα (Toyota) πρώτευσε στο Ράλι Εσθονίας για τρίτη συνεχή χρονιά, αυξάνοντας το προβάδισμά του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στους 55 βαθμούς.

Ο 22χρονος Φινλανδός νίκησε τον Τιερί Νεβίλ (Hyundai) αφήνοντάς τον πίσω 52,7 δευτερόλεπτα, αφού κέρδισε και τα τέσσερα ετάπ της Κυριακής (23/7) και πήρε τους μέγιστους πόντους μπόνους από το Power Stage.

Ο Φινλανδός οδηγός της Hyundai Εσαπέκα Λάπι ολοκλήρωσε την τριάδα του βάθρου, με τον Έλφιν Έβανς της Toyota (δεύτερος στη γενική κατάταξη) τέταρτο και τον Τεέμου Σούνινεν (Hyundai) πέμπτο.

Ο Ροβάνπερα πρώτευσε επίσης και στα εννέα ετάπ του Σαββάτου, στους γρήγορους χωματόδρομους.

«Για το πρωτάθλημα είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος για να πάρεις καλούς βαθμούς και το σχέδιο ήταν ακριβώς αυτό. Είναι ο αγαπημένος μου αγώνας στο καλαντάρι, οπότε ήξερα ότι έπρεπε να πιέσουμε εδώ και πήγε καλά», είπε.

Η Toyota προηγείται πλέον της Hyundai στον τίτλο των κατασκευαστών με 57 βαθμούς, πέντε αγώνες πριν τη λήξη του πρωταθλήματος.

Ο Οτ Τάνακ (M-Sport Ford) ήταν το φαβορί παίζοντας «εντός έδρας», αλλά ένα πέναλτι πέντε λεπτών για αλλαγή κινητήρα πριν από το εναρκτήριο στάδιο στο Τάρτου, περιόρισε τις ελπίδες του.

Ο Εσθονός τερμάτισε όγδοος και τώρα ακολουθεί τον Ροβάνπερα στην κατάταξη, με 66 βαθμούς.