Skip to main content

Έφοδος στο σπίτι του προέδρου της Παρί Σεν Ζερμέν

REUTERS/Stephanie Lecocq

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας μετά από καταγγελία λομπίστα, που υποστήριξε ότι απήχθη και βασανίστηκε στο Κατάρ.

Έφοδος στο σπίτι του προέδρου της Παρί Σεν Ζερμέν, Νάσερ Αλ Κελαϊφί, πραγματοποιήθηκε χθες (5/7), στο πλαίσιο έρευνας για καταγγελίες περί απαγωγής και βασανιστηρίων ενός Γαλλο-αλγερινού λομπίστα στο Κατάρ.

Το μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων France Press, επικαλούμενο στενή πηγή και επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που αποκαλύφθηκαν σε προεπισκόπηση από το Mediapart.

«Ο ανακριτής ζήτησε πρόσθετες πληροφορίες και πρόσβαση, οι οποίες του παρασχέθηκαν με πλήρη και διαφανή τρόπο, σε πλήρη συνεργασία με τις αρχές, όπως συνέβαινε από την αρχή», εξήγησε εκπρόσωπος του προέδρου της Παρί.

Αυτή η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δικαστικής έρευνας που άνοιξε στα τέλη Ιανουαρίου, αφού ο 42χρονος λομπίστας Ταγέμπ Μπεναμπντεραχμάν υπέβαλε καταγγελία.

Ο Μπεναμπντεραχμάν ισχυρίστηκε ότι συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2020 στο Κατάρ, όπου είχε εγκατασταθεί τρεις μήνες νωρίτερα. Ισχυρίζεται ότι τέθηκε υπό κράτηση για έξι μήνες και ανακρίθηκε από τοπικούς αξιωματούχους, ιδίως για έγγραφα που είχε στην κατοχή του, τα οποία ενδέχεται να στοχοποιούν τον Αλ Κελαϊφί.

Στη συνέχεια, ο άνδρας είπε ότι τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό και τού επιτράπηκε να φύγει από το Κατάρ τον Νοέμβριο του 2020, αφού υπέγραψε ένα πρωτόκολλο εμπιστευτικότητας στο οποίο δεσμεύτηκε να μην αποκαλύψει αυτά τα έγγραφα.

Το δημαρχείο του 7ου διαμερίσματος του Παρισιού, με επικεφαλής την πρώην υπουργό Ρατσίντα Ντάτι και τα γραφεία των δικηγόρων Φρανσίς Σπίνερ, Ολιβιέ Παρντό και Ρενό Σεμερτζιάν ερευνήθηκαν επίσης την περασμένη εβδομάδα.

naftemporiki.gr