Skip to main content

Γιόνσον: Οι οπαδοί μας είναι σε άλλο επίπεδο

Ο μέσος της ΑΕΚ μίλησε στην κάμερα του συλλόγου για την αξέχαστη περίοδο 2022-23, που ολοκληρώθηκε με το νταμπλ.

Ο Γενς Γιόνσον φιλοξενήθηκε με τη σειρά του στην ΑΕΚ TV και κατέθεσε τις εντυπώσεις και την εμπειρία του από την αξέχαστη σεζόν 2022-23, που είδε την Ένωση να φτάνει στο νταμπλ.

Ο αμυντικός μέσος των «κιτρινόμαυρων» είχε καθοριστική συμβολή στις μεγάλες στιγμές της ομάδας του και απαρίθμησε κάποιες απ΄ αυτές.

Συγκεκριμένα, ο Γιόνσον μίλησε για:

Τα ντέρμπι κάθε τρεις ημέρες: «Ήταν ωραία. Τέτοια μεγάλα ματς είναι από τους λογους για τους οποίους έρχεσαι σε ένα τέτοιο μεγάλο κλαμπ όπως η ΑΕΚ, για να παλέψεις για το πρωτάθλημα απέναντι σε άλλες μεγάλες ομάδες.

Ήταν πολύ συναρπαστικό. Γεμάτα γήπεδα κάθε τρεις μέρες και παρόλο που ήταν δύσκολο σίγουρα είναι αυτό για το οποίο αγωνιζόμαστε».

Την πιο καθοριστική νίκη: «Υπήρξαν πολλές καθοριστικές στιγμές, όχι μόνο μία. Οπωσδήποτε η νίκη με τον Άρη όταν ο Παναθηναϊκός άφηνε βαθμούς ήταν καθοριστική, αλλά μετά από 36 ματς στο πρωτάθλημα δεν υπάρχει τύχη.

Η καλύτερη ομάδα είναι στην κορυφή. Με περισσότερους βαθμούς, με τους ίδιους αλλά διαφορά τερμάτων δεν έχει σημασία. Δεν μπορείς να αφαιρέσεις τίποτα από την ομάδα που τερματίζει στην πρώτη θέση».

Τον παράγοντα τύχη«Νομίζω γενικά το χειριστήκαμε έξυπνα. Φυσικά δέκα βαθμοί πίσω είναι πολλοί. Σίγουρα σκεφτόμασταν πως θα ήταν δύσκολο. Έπρεπε να παίρνουμε πλέον ένα ένα τα παιχνίδια και να περιμένουμε τον Παναθηναϊκό να χάσει βαθμούς.

Και το έκαναν! Εμείς ήμασταν αποτελεσματικοί, παίξαμε εκπληκτικά από τον χειμώνα μέχρι το τέλος της σεζόν και πιστεύω πως το αξίζαμε. Όπως είπα ξανά δεν είναι τύχη το να τερματίσεις πρώτος μετά από μια μακρά σεζόν».

Τη νίκη επί του Ολυμπιακού με διαφορετική ενδεκάδα«Δεν είμαι ο αρμόδιος να το πω… Πιστεύουμε έχουμε μια πραγματικά μεγάλη ομάδα. Με πολλούς φανταστικούς παίκτες.

Επίσης δείξαμε μέσα στην σεζόν πως ο προπονητής μπορούσε να αλλάξει ακόμη και μια ενδεκάδα και να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό. Κάτι που δείχνει το βάθος και την ποιότητα που έχουμε. Κάποιοι είναι πιο καλοί σε κάτι συγκεκριμένο, κάποιοι πιο καλοί για συγκεκριμένα ματς…».

Τα «συν» και… το «πλην» της ζωής στην Ελλάδα«Οπωσδήποτε το καλύτερο για μένα στην πρώτη μου σεζόν στην Ελλάδα ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος και το να είμαι μέρος αυτής της μεγάλης ομάδας.

Ήταν εκπληκτικά. Δεν είχα παίξει ξανά για να κατακτήσω τίτλους. Εκπληκτικό νέο γήπεδο. Οπαδοί που τι να πω… Έχω παίξει στην Τουρκία που επίσης είναι πολλοί θερμοί, αλλά οι δικοί μας είναι άλλο επίπεδο. Κάτι που δεν έχω δει ποτέ ξανά.

Όπως είπα το πρωτάθλημα, να είμαι κομμάτι αυτής της εξαιρετικής ομάδας, εκπληκτικό τεχνικό τιμ, εκπληκτικό επιτελείο. Πολύ ευχαριστημένος από την πρώτη – πρώτη μέρα. Αν πρέπει να βρω κάτι που δεν μου αρέσει; Η μουσική… Δεν μου αρέσει. Κατά τα άλλα όλα είναι εκπληκτικά».

Τον τελικό του Κυπέλλου: «Όταν δεν έχεις ζήσει την εμπειρία με τους χαμένους τελικούς δεν μπορείς να το σκεφτείς ιδιαίτερα. Σίγουρα ξέραμε ότι υπήρχε αυτό, αλλά προσωπικά δεν ήμουν εδώ τότε και δεν το σκεφτόμουν.

Είχαμε πολλή αυτοπεποίθηση πηγαίνοντας σε εκείνο το ματς. Είχαμε δείξει μέσα στην σεζόν ότι ήμασταν μια πάρα πολύ καλή ομάδα, είχαμε κερδίσει το πρωτάθλημα, οπότε δεν το σκεφτόμασταν.

Αλλά σίγουρα και ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και μπορούσε να γίνει το οτιδήποτε. Αλλά και με αυτούς αξίζαμε τη νίκη».

Τη νίκη στον τελικό με 10 παίκτες«Πως κερδίζεις έναν τελικό με δέκα παίκτες από το πρώτο λεπτό; Είναι μια καλή ερώτηση. Όπως είπα έχουμε πολύ καλή ομάδα, όλοι δουλεύουν ο ένας για τον άλλον.

Ήταν δύσκολη κατάσταση, στην ουσία ένα ενενηντάλεπτο με παίκτη λιγότερο, αλλά όλοι ανέβασαν, έκαναν δυο χιλιόμετρα παραπάνω απ’ όσα θα έκαναν, βοηθήσαμε ο ένας τον άλλο, μια εκπληκτική ομαδική προσπάθεια».

Το μέλλον: «Ελπίζω μπροστά μας είναι τα ίδια κι ακόμη περισσότερα. Δεν μπορούμε και φέτος να πανηγυρίζουμε επειδή είμαστε οι πρωταθλητές της προηγούμενης σεζόν. Είναι μια άλλη σεζόν.

Δεν ξεχνιέται η περσινή σεζόν, αλλά ήταν η περσινή σεζόν. Ένας μεγάλος σύλλογος σαν την ΑΕΚ παλεύει για τον τίτλο κάθε χρόνο, αυτό έχουμε σκοπό να κάνουμε και φέτος κι ελπίζω πως θα το κάνουμε.

Οπωσδήποτε υπάρχει και το Champions League, είναι ένας μεγάλος στόχος, όλοι θέλουμε να παίξουμε εκεί κι ελπίζω πως θα το κάνουμε».