Skip to main content

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπαίνει και στον κόσμο των εκδόσεων

Ο ποδοσφαιριστής φέρεται ως πιθανός νέος επενδυτής στον πορτογαλικό εκδοτικό όμιλο Cofina Media, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η αναδιάρθρωση των μετοχών της εταιρείας.

Η νέα επιχειρηματική δραστηριότητα του Κριστιάνο Ρονάλντο θα μπορούσε να αφορά τον κόσμο των εκδόσεων και των ΜΜΕ.

Πράγματι, ο διάσημος ποδοσφαιριστής φέρεται ως πιθανός νέος επενδυτής στον πορτογαλικό εκδοτικό όμιλο Cofina Media, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη αναδιοργάνωση των μετοχών της εταιρείας, μέσω επιχείρησης εξαγοράς από τη διοίκηση.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Cofina, Λουίς Σαντάνα, επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Lusa ότι το εγχείρημά του για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου του 30% του ομίλου, υπολογίζει, μεταξύ των νέων δανειστών, «στον μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, έναν εξαιρετικό αθλητή που μοιράζεται τις αξίες μας της ανάγκης, της αυστηρότητας, της εργασίας και της ανθεκτικότητας».

Πηγή κοντά στον CR7 επιβεβαίωσε την είδηση, υπογραμμίζοντας τον ενθουσιασμό του για την προοπτική να μπορέσει να επενδύσει στον κόσμο των πορτογαλικών ΜΜΕ.

Εν τω μεταξύ, ο εποπτικός φορέας της χρηματοπιστωτικής αγοράς ανέστειλε προσωρινά τη διαπραγμάτευση των μετοχών του ομίλου, εν αναμονή της διάδοσης περαιτέρω πληροφοριών σχετικά με την αγορά.

Στην Πορτογαλία, ο όμιλος Cofina είναι ιδιοκτήτης της οικονομικής εφημερίδας Jornal de Negócios, της αθλητικής εφημερίδας Record κι ενός πολύ δημοφιλούς ταμπλόιντ, του Correio da Manhã, το οποίο συγκαταλέγεται στα best sellers και διαθέτει επίσης ένα τηλεοπτικό κανάλι, το CMTV.

Κατά τη διάρκεια του EURO 2016 (το οποίο κατάκτησε η Εθνική Πορτογαλίας), σε μια δύσκολη στιγμή για την ομάδα ο Κριστιάνο Ρονάλντο άρπαξε ένα μικρόφωνο από δημοσιογράφο του CMTV και το πέταξε στα νερά μιας λιμνούλας, αρνούμενος στη συνέχεια να απαντήσει σε ερωτήσεις από το ίδιο κανάλι, σε συνέντευξη Τύπου.

naftemporiki.gr