Skip to main content

Τσέλσι: Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα…

Η ομάδα του Λονδίνου έδωσε τον Καντέ στη Σαουδική Αραβία, Κόβασιτς και Χάβερτς σε Σίτι και Άρσεναλ, ενώ διαπραγματεύεται την παραχώρηση άλλων πέντε καλών ονομάτων της.

Μετά την αποχώρηση του Ενγκολό Καντέ για τη Σαουδική Αραβία, η Τσέλσι θα αποχαιρετήσει σύντομα δύο νέους παίκτες της, καθώς ο βρετανικός Τύπος ανακοίνωσε την Τετάρτη συμφωνία με τη Μάντσεστερ Σίτι για τον Ματέο Κόβατσιτς και με την Άρσεναλ για τον Κάι Χάβερτς.

Αφού ξόδεψαν 600 εκατομμύρια ευρώ για να φέρουν περίπου 15 παίκτες στις δύο τελευταίες μεταγραφικές περιόδους, οι Μπλε θα κάνουν την πρώτη σημαντική πώληση με τον Κροάτη μέσο, για τον οποίο η Σίτι είναι έτοιμη να πληρώσει περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του μπόνους, αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ.

Ο Κόβατσιτς, ο οποίος εντάχθηκε στο Λονδίνο το 2018 από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αρχικά ως δανεικός και στη συνέχεια μόνιμα, είχε μόλις ένα χρόνο στο συμβόλαιό του με την Τσέλσι.

Θα γίνει η πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή της Σίτι, μετά το ιστορικό «τρεμπλ» της ομάδας του Γκουαρδιόλα την περασμένη περίοδο.

Η αποχώρηση του Κόβατσιτς, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του τέσσερα Τσάμπιονς Λιγκ, τρία με τη Ρεάλ κι ένα με την Τσέλσι, σε συνδυασμό με αυτή του Καντέ στη σαουδαραβική Αλ Ιτιχάντ, «εξαθλιώνει» τη μεσαία γραμμή των Λονδρέζων, τομέα όπου -ούτως ή άλλως- δεν ήταν πολύ καλά προικισμένοι, σε αντίθεση με την πληθωρική επίθεσή τους.

Κι αυτή, όμως, σύντομα θα χάσει ένα μέλος της, καθώς ο Γερμανός διεθνής Κάι Χάβερτς εξουσιοδοτήθηκε να συζητήσει τους όρους του συμβολαίου του με την Άρσεναλ, αφού οι δύο σύλλογοι της πρωτεύουσας κατέληξαν σε συμφωνία έναντι μεταγραφικού κόστους 75 εκατ. ευρώ.

Ο 24χρονος Χάβερτς, ο οποίος έχει άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο, έφτασε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» το 2020 με περίπου ίδια τιμή, αλλά εμφανίστηκε αρκετά ασταθής στην απόδοσή του και, πάνω απ΄ όλα, όχι αποτελεσματικός.

Παρόλα ταύτα όμως, παραμένει εκείνος που πρόσφερε το Τσάμπιονς Λιγκ στους «Μπλε» το 2021, σημειώνοντας το καθοριστικό γκολ (1-0) στον τελικό με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ωστόσο, η επιχείρηση «συρρίκνωσης» της Τσέλσι, η οποία επιβεβαίωσε πρόσφατα την άφιξη του Γάλλου επιθετικού Κρίστοφερ Ενκουνκού από τη Λειψία, απέχει ακόμα πολύ από το τέλος της.

Παρά την άρνηση του Ρομέλου Λουκάκου να προσθέσει το όνομά του στους Ευρωπαίους ποδοσφαιρικούς μετανάστες της Σαουδαραβικής Λίγκας (Saudi Pro League), παραμένουν πιθανές άλλες αποχωρήσεις για την αραβική χώρα.

Πρόκειται για τον τερματοφύλακα Έντουαρντ Μεντί, τον Σενεγαλέζο αμυντικό Καλίντου Κουλιμπαλί, τον Μαροκινό μέσοςΧακίμ Ζίγιες και τον Γκαμπονέζο επιθετικό Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.