Skip to main content

Η Κίνα ευχαρίστησε την ΕΟΕ

Ο πρέσβης της χώρας δέχθηκε στην οικία του τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της Ολυμπιακής Επιτροπής για να εκφράσει τις ευχαριστίες της πατρίδας του για τους Χειμερινούς Αγώνες το 2022.

Ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, Σιάο Τζουντσένγκ, προσκάλεσε στην πρεσβευτική οικία τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο και τον γενικό γραμματέα της, Μανώλη Κολυμπάδη.

Ο κ. Τζουντσένγκ μετέφερε στους αξιωματούχους της ΕΟΕ τις ευχαριστίες της χώρας του για τα όσα έκανε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πεκίνο 2022».

Ο πρέσβης επισήμανε την άψογη οργάνωση των τελετών αφής και παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και την εν γένει συνεργασία, από την εποχή της διοργάνωσης των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2008».

Συζητήθηκαν επίσης θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και τρόποι για να συνεχιστεί η συνεργασία των δύο χωρών σε αθλητικό επίπεδο, ενόψει και των Παγκόσμιων Πανεπιστημιακών Αγώνων στην πόλη Τσενγκντού, τον Ιούλιο.