Skip to main content

Γιόκιτς εσύ σούπερ σταρ

Kyle Terada-USA TODAY Sports

Ο Σέρβος υπερπαίκτης του Ντένβερ οδήγησε τους Νάγκετς στην τρίτη νίκη (σε τέσσερα παιχνίδια) απέναντι στο Μαϊάμι, στους τελικούς του ΝΒΑ, με την ομάδα του Κολοράντο να απέχει μόλις μία από τον πρώτο τίτλο της.

Μια νίκη μακριά από τον πρώτο τίτλο της ιστορίας τους βρίσκονται οι Νάγκετς, που έφτασαν στο 3-1 στους τελικούς του NBA με αντίπαλο το Μαϊάμι, επικρατώντας της Χιτ στη Φλόριντα με 108-95.

Πλέον, το Ντένβερ έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το πρωτάθλημα στην έδρα του κι ενώπιον του κοινού του στον επόμενο αγώνα, στο Ντένβερ, τα ξημερώματα της Τρίτης (13/6).

Σε 36 ανάλογες περιπτώσεις στου τελικούς, αυτό το σκορ (3-1) έχει ανατραπεί μόνο μια φορά, το 2016 από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς απέναντι στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Ιστορία συνέχισε να γράφει και ο σούπερ σταρ των Νάγκετς: ο Νίκολα Γιόκιτς, που χρεώθηκε με πέμπτο φάουλ 9 λεπτά πριν τη λήξη, με τους 23 πόντους τα 12 ριμπάουντ και τις 4 ασίστ, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που κατέγραψε τουλάχιστον 500 πόντους, 250 ριμπάουντ και 150 ασίστ σε μία postseason.

Στο προηγούμενο παιχνίδι είχε γίνει επίσης ο πρώτος παίκτης στην ιστορία με τουλάχιστον 30 πόντους, 20 ριμπάουντ και 10 ασίστ σε έναν αγώνα των τελικών του ΝΒΑ, μπαίνοντας στην πολύ μικρή λίστα που συνθέτουν ακόμα ο Γουίλτ Τσάμπερλεν και ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

Ο Άαρον Γκόρντον έκανε ρεκόρ καριέρας στα πλέι οφ με 27 πόντους, ο Μπρους Μπράουν σημείωσε 11 από τους 21 πόντους του στην τέταρτη περίοδο, ενώ ο Τζαμάλ Μάρεϊ σημείωσε 15 πόντους και μοίρασε 12 ασίστ και ο Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ είχε 11 πόντους.

Ο… συνήθης Τζίμι Μπάτλερ είχε 25 πόντους, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ για το κουρασμένος στο τέλος Μαϊάμι, ενώ ο Μπαμ Αντεμπάγιο πρόσθεσε 20 πόντους και 11 ριμπάουντ. Ακόμη, ο Κάιλ Λόουρι είχε 13 πόντους και από 12 οι Κέβιν Λαβ, Ντάνκαν Ρόμπινσον.