Skip to main content

Οι Σαουδάραβες «χρυσώνουν» και τον διαιτητή Μαρτσίνιακ

REUTERS/Lee Smith

Η Σαουδική Αραβία θέλει να δημιουργήσει μία ονειρική ποδοσφαιρική Λίγκα και στο στόχαστρο μπήκε και ο κορυφαίος διαιτητής, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Η αρχή έγινε με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ακολούθησε ο Καρίμ Μπενζεμά. Παίρνει σειρά ο Ενγκολό Καντέ. Η Σαουδική Αραβία θέλει να δημιουργήσει μία ονειρική λίγκα και στις κινήσεις ποιοτικής αναβάθμισης το πλάνο περιλαμβάνει και τον κορυφαίο διαιτητή αυτή την στιγμή στον κόσμο.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ο Πολωνός διαιτητής, Σιμόν Μαρτσίνιακ, έχει πρόταση δεκάδων εκατομμυρίων για τρία χρόνια, ώστε να διευθύνει αγώνες στο πρωτάθλημα της χώρας και να αναλάβει την οργάνωση της διαιτησίας, ώστε να προσελκύσει και άλλα μεγάλα ονόματα.

Τα χρήματα που λαμβάνουν οι ρέφερι δεν συγκρίνονται με αυτά των ποδοσφαιριστών και η πρόταση της Σαουδικής Αραβίας παραπέμπει σε αστέρα του αθλήματος και όχι σε έναν διαιτητή.

Ο Μαρτσίνιακ που θα σφυρίξει τον αυριανό τελικό του Champions League ανάμεσα στην Σίτι και την Ίντερ ενώ είχε σφυρίξει και τον τελικό του Μουντιάλ, έχει διευθύνει αγώνες στη Σαουδική Αραβία και διαθέτει εξαιρετική σχέση με την κυβέρνηση της χώρας.