Skip to main content

Ένας παγκόσμιος πρωταθλητής στη Λίβερπουλ

REUTERS/Toby Melville

Ο Αλέξις ΜακΆλιστερ είναι από σήμερα κάτοικος «Άνφιλντ» και ήρθε για να δώσει στη μεσαία γραμμή του Γιούργκεν Κλοπ ποιότητα και δύναμη.

Με τις αποχωρήσεις των Ναμπί Κεϊτά και Τζέιμς Μίλνερ αυτό το καλοκαίρι η μεσαία γραμμή έγινε ο τομέας προτεραιότητας για την ενίσχυση της Λίβερπουλ.

Για να διευρύνει το ρόστερ του Γιούργκεν Κλοπ ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, η αθλητική διοίκηση των «Κόκκινων» αποφάσισε να του προσφέρει τις υπηρεσίες του 24χρονου Αργεντινού διεθνή μέσου Αλέξις ΜακΆλιστερ, την απόκτηση του οποίου ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας της.

Ο ποδοσφαιριστής έρχεται από την Μπράιτον με μακροπρόθεσμη συμφωνία, έναντι άγνωστης αμοιβής και είναι το πρώτο απόκτημα της Λίβερπουλ για τη θερινή μεταγραφική περίοδο.

Ο ΜακΆλιστερ θα φτάσει στο «Άνφιλντ» λιγότερο από έξι μήνες αφότου βοήθησε την Αργεντινή να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ τον περασμένο Δεκέμβριο, κλείνοντας μια πολύ εντυπωσιακή σεζόν με την Μπράιτον.

Υπό τις οδηγίες του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, ο πρώην παίκτης των Αρχεντίνος Τζούνιορς καθιερώθηκε ως ένας από τους καλύτερους μέσους στην Premier League.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, μαζί με τους Έντσο Φερνάντες και Ροντρίγκο Ντε Πολ, συνέθεσαν μια συγκλονιστική μεσαία γραμμή, που αποτέλεσε το σημείο αναφοράς της «Αλμπισελέστε» στην πορεία προς τον τρίτο παγκόσμιο τίτλο της.