Skip to main content

Ξεκινούν απόψε οι τελικοί των «αιώνιων»

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται στο ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό στο πρώτο από τα παιχνίδια που θα κρίνουν τον πρωταθλητή.

Από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ξεκινά απόψε (4/6, 21:15) η σειρά των τελικών στην Basket League, για να αναδειχθεί ο πρωταθλητής της περιόδου 2022-23.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό με στόχο να ολοκληρώσει θετικά τη σεζόν μετά την απώλεια της Ευρωλίγκας στο τελευταίο σουτ, κι ενώ έχει ήδη κατακτήσει το Σούπερ Καπ και το Κύπελλο Ελλάδας.

Από την πλευρά τους, οι «Πράσινοι» είναι το θεωρητικό αουτσάιντερ σε αυτό το ζευγάρι και το γνωρίζουν, οπότε θα παίξουν για το καλύτερο δυνατό.

Είναι η δεύτερη συνεχής περίοδος που οι δύο «αιώνιοι» θα βρεθούν αντίπαλοι στους τελικούς της Basket League, καθώς και 20ή φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός απέκλεισε με sweep (3-0) τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά και (2-0) τον Άρη στα προημιτελικά, ενώ ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε με «σκούπα» (2-0) στα ημιτελικά με αντίπαλο τον Κολοσσό Ρόδου, αλλά χρειάστηκε και πέμπτο παιχνίδι απέναντι στο Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη, στα ημιτελικά (3-2).

Η σειρά θα μεταφερθεί την προσεχή Πέμπτη (8/6, 21:15) στο ΟΑΚΑ και θα επιστρέψει στο ΣΕΦ την Κυριακή (11/6, 21:15). Αν χρειαστούν, ο τέταρτος αγώνας θα γίνει στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη (15/6, 21:15) και ο πέμπτος την Κυριακή (18/6, 21:15).