Skip to main content

Super League: Νίκη γοήτρου η Καλλονή, 2-1, τον Πλατανιά

Μετά από πολύ καλή εμφάνιση η ουραγός και καταδικασμένη σε υποβιβασμό, Καλλονή, νίκησε με 2-1 τον Πλατανιά στη Μυτιλήνη στο ματς με το οποίο άνοιξε η «αυλαία» της 24ης αγωνιστικής της Super League.

Για τους νησιώτες ήταν η 3η νίκη στο πρωτάθλημα (όλες εντός έδρας), ενώ διακόπηκε το αήττητο σερί των τριών αγώνων που είχε ο Πλατανιάς μακριά από τα Περιβόλια.

Η Καλλονή άνοιξε το σκορ στο 20΄ με το πλασέ του Μάρκοβιτς μετά την κάθετη πάσα του Φαβάλι. Δύο λεπτά μετά οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ, αλλά το σουτ του Τσαμπούρη μέσα από την περιοχή (ασίστ του Μάρκοβιτς) απόκρουσε πολύ δύσκολα σε κόρνερ ο Σωτηρίου.

Μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει έχασε στο 30΄ ο Πλατανιάς. Από τη σέντρα του Αποστολόπουλου ο Τόρες βρέθηκε μόνος του στο ύψος του πέναλτι, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε έφυγε άουτ.

Το ημίχρονο έκλεισε με μία ακόμη μεγάλη φάση για τους νησιώτες, με πρωταγωνιστή τον Σωτηρίου που έδιωξε ενστικτωδώς την καρφωτή κεφαλιά του Αναστασιάδη.

Η πλάστιγγα του αγώνα έγειρε υπέρ της Καλλονής στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Μόλις 3 λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο ο Ελακόπουλος έπιασε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει, Σωτηρίου (2-0).

Παρά την κακή μέρα που βρέθηκαν οι Χανιώτες κατάφεραν να ξαναμπούν στο ματς στο 71΄ με την κεφαλιά του Ανγκούλο. Το ματς στη συνέχεια… άνοιξε ακόμη περισσότερο και θα μπορούσε να είχε τελειώσει νωρίτερα για τους Λέσβιους, αν ο Μάρκοβιτς ήταν πιο προσεκτικός στα δύο τετ-α-τετ που είχε με τον Σωτηρίου (71΄ και 74΄).