Skip to main content

Γαλλική κυβέρνηση εναντίον Τζόκοβιτς

REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Η υπουργός Αθλητισμού της χώρας χαρακτήρισε «ανάρμοστο». το μήνυμα του Σέρβου άσου μετά το χθεσινό αγώνα του στο Ρολάν Γκαρός.

Πολιτική και ο πόλεμος πυροδότησαν γι΄ άλλη μια φορά διαμάχη στον αθλητισμό, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να καταλήγει στο στόχαστρο.

Ο Σέρβος θρύλος του αθλήματος δέχθηκε επίθεση από τη γαλλική κυβέρνηση για το μήνυμά του αναφορικά με τις συγκρούσεις στο Κόσοβο.

Στο τέλος του χθεσινού αγώνα του με τον Αμερικανό Αλεξάνταρ Κοβάσεβιτς, στο Ρολάν Γκαρός, ο «Νόλε» έγραψε σε τηλεοπτική κάμερα: «Το Κόσοβο είναι η καρδιά της Σερβίας. Σταματήστε τη βία».

«Ακατάλληλο, μαχητικό και πολύ πολιτικό»: αυτό ήταν το σχόλιο της Γαλλίδας υπουργού Αθλητισμού, Αμελί Ουντεά-Καστερά, η οποία στο παρελθόν κατείχε τη θέση της διευθύντριας της γαλλικής ομοσπονδίας τένις.

Πάντως, το δεύτερο κατά χρονική σειρά Γκραν Σλαμ του έτους είχε ήδη βιώσει μια πολιτικά ευαίσθητη στιγμή, όταν η Ουκρανή Μάρτα Κόστιουκ αρνήθηκε να δώσει το χέρι στη Λευκορωσίδα αντίπαλό της Αρίνα Σαμπαλένκα στο τέλος του παιχνιδιού τους, με το κοινό στο «Φιλίπ Καρτιέ» να την αποδοκιμάζει.