Skip to main content

Με «παλιούς» και «νέους» το ξεκίνημα του Μαρτίνεθ στο Euro 2024

Ο τεχνικός της Εθνικής Πορτογαλίας κάλεσε για τους πρώτους αγώνες της προκριματικής φρουράς την «παλιά φρουρά» αλλά δίνει την ευκαιρία και σε νέα πρόσωπα.

Ο αμυντικός Τότε Γκόμες, γνωστός ως Τότι, είναι το νέο όνομα-«έκπληξη» στη λίστα των παικτών που κλήθηκαν τη Δευτέρα (29/5) από τον ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Πορτογαλίας, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, για τους προκριματικούς αγώνες του Euro 2024 με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη (17 Ιουνίου) και την Ισλανδία (20 Ιουνίου).

Ο 24χρονος Γκόμες, που παίζει στη Γουλβς, «έχει διαφορετικά προσόντα, […] είναι σωματώδης, πολύ δυνατός, αριστεροπόδαρος […]. Χρειαζόμαστε διαφορετικές δεξιότητες», εξήγησε ο Ισπανός προπονητής στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η λίστα του Μαρτίνεθ σημαδεύεται επίσης από την επιστροφή του αμυντικού Νέλσον Σεμέδο (Γουλβς), του μέσου Ρενάτο Σάντσες (Παρί Σεν Ζερμέν) και του επιθετικού Ρικάρντο Όρτα (Μπράγκα).

«Είδα έναν Νέλσον Σεμέδο που έπαιζε πάντα καλά για έξι μήνες. Γι΄ αυτήν την κλήση, ο Σεμέδο και ο Ντιόγκο Νταλότ θα παίξουν στα δεξιά και θα χρησιμοποιήσουμε τους Ραφαέλ Γκερέιρο και Ζοάο Κανσέλο στα αριστερά», εξήγησε ο Μαρτίνεθ.

«Γνωρίζω ότι ο Ζοάο Κανσέλο μπορεί να παίξει σε αυτή τη θέση, όπως έκανε με την Μπάγερν στα δύο τελευταία παιχνίδια και είναι μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσω τις σχέσεις με τους παίκτες της επίθεσης», πρόσθεσε ο Ισπανός, ο οποίος κάλεσε και τους Παριζιάνους Ντανίλο Περέιρα, Βιτίνια ενώ απουσιάζει ο τραυματίας Νούνο Μέντες.

Η λίστα του Μαρτίνεθ:

Τερματοφύλακες: Ντιόγκο Κόστα, Ζοσέ Σα, Ρούι Πατρίσιο

Αμυντικοί: Αντόνιο Σίλβα, Ντανίλο Περέιρα, Ντιόγκο Νταλότ, Γκονσάλο Ινάσιο, Ζοάο Κανσέλο, Νέλσον Σεμέδο, Πέπε, Ραφαέλ Γκερέιρο, Ρούμπεν Ντίας, Τότι Γκόμες

Μέσοι: Μπερνάρντο Σίλβα, Μπρούνο Φερνάντες, Ζοάο Παλίνια, Οτάβιο, Ρενάτο Σάντσες, Ρικάρντο Όρτα, Ρούμπεν Νέβες, Βιτίνια

Επιθετικοί: Κριστιάνο Ρονάλντο, Ντιόγκο Ζότα, Γκονσάλο Ράμος, Ζοάο Φέλιξ, Ραφαέλ Λεάο