Skip to main content

Παρίσι 2024: Παραιτήθηκε η πρόεδρος της γαλλικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Η Μπριζίτ Ενρικέ εγκατέλειψε τη θέση μετά τις εναντίον της αιτιάσεις, περίπου ένα χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κεραυνός στην κορυφή του γαλλικού αθλητισμού: η Μπριζίτ Ενρικέ, πρόεδρος της Γαλλικής Εθνικής Ολυμπιακής και Αθλητικής Επιτροπής (CNOSF), παραιτήθηκε σήμερα (25/5).

«Στην έναρξη της γενικής συνέλευσης της CNOSF (…) η Μπριζίτ Ενρικέ ανακοίνωσε την απόφασή της να επιστρέψει τη θητεία της ως πρόεδρος της γαλλικής Εθνικής Ολυμπιακής και Αθλητικής Επιτροπής», αναφέρει το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε.

Στην εισαγωγική ομιλία της η Ενρικέ, πρώτη γυναίκα πρόεδρος του CNOSF, εξήγησε στα μέλη της γενικής συνέλευσης τους λόγους της απόφασής της.

Η κρίση, που σοβεί εδώ και αρκετό διάστημα, ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου, στο οποίο ο Ντένις Μασελιά, προκάτοχος της Ενρικέ ως πρόεδρος (2009-2021), την κάλεσε να εγκαταλείψει το αξίωμα εγκαλώντας την για υποθέσεις που σχετίζονταν με τη θητεία της τους τελευταίους μήνες: έξοδα ταξί, έξοδα διαχείρισης κρίσεων, επικοινωνιακές επιχειρήσεις «που πραγματοποιήθηκαν υπό τη σημαία CNOSF» ενώ «αφορούσαν αυστηρά προσωπικά θέματα» κ.α.

Η κατάσταση είχε εκνευρίσει την Αμελί Ουντέα-Καστερά, υπουργό Αθλητισμού της Γαλλίας, που ήθελε να αποκαταστήσει γρήγορα την τάξη καθώς δεν απομένει παρά ένας χρόνος για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.