Skip to main content

Στα χέρια της Ντόρτμουντ το πρωτάθλημα

REUTERS/Leonhard Simon

Οι Βεστφαλοί νίκησαν την Άουγκσμπουργκ και ανέβηκαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, μία αγωνιστική πριν το τέλος στην Μπουντεσλίγκα.

Ο Σεμπαστιάν Αλέ σκόραρε δύο φορές στη νίκη της Μπορούσια Ντόρτμουντ με 3-0 στην έδρα της Άουγκσμπουργκ κι έδωσε στην ομάδα του τον έλεγχο της κούρσας για τον τίτλο στην Μπουντεσλίγκα, μία αγωνιστική πριν τη λήξη της σεζόν.

Ο Αλέ άνοιξε το σκορ στο 58ο λεπτό και πέτυχε το δεύτερο γκολ του έξι λεπτά πριν το τέλος, για να σφραγίσει τη νίκη στις καθυστερήσεις ο Γιούλιαν Μπραντ.

Η ομάδα της κοιλάδας του Ρουρ, της οποίας η τελευταία κατάκτηση τίτλου ήταν το 2012, επί ημερών Γιούργκεν Κλοπ, έχει τώρα 70 βαθμούς, δύο μπροστά από την Μπάγερν που υπέστη ήττα-σοκ στο Μόναχο το Σάββατο χάνοντας 3-1 από τη Λειψία.

Σε ένα μονόπλευρο πρώτο ημίχρονο η Ντόρτμουντ δεν μπόρεσε να σκοράρει, ακόμη και όταν οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Φέλιξ Ουντουοκάι στο 38΄.

Ο Νίκλας Σούλε και ο Εμρέ Τσαν είχαν προσπάθειες στο δοκάρι, για να σπάσει τελικά το «μπλόκο» ο Αλέ στο 58΄. Η Άουγκσμπουργκ απάντησε με δική της ευκαιρία αλλά ο τερματοφύλακας Γκρέγκορ Κόμπελ σταμάτησε το σουτ του Ίρβιν Καρντόνα από τα 10 μέτρα.

Ο Αλέ, ο οποίος είχε χάσει μεγάλο μέρος της σεζόν αφού διαγνώστηκε με καρκίνο στους όρχεις πέρυσι, ηρέμησε τους συμπαίκτες του σκοράροντας για δεύτερη φορά στο 84΄ και ο Μπραντ διαμόρφωσε το τελικό σκορ στις καθυστερήσεις.

Την τελευταία αγωνιστική η Ντόρτμουντ υποδέχεται τη Μάιντς, ενώ η Μπάγερν, που έχει κατακτήσει τους τελευταίους 10 τίτλους πρωταθλήματος, ταξιδεύει στην Κολωνία.