Skip to main content

Παραμένει στον πάγκο της Ρεάλ ο Αντσελότι

Παρά την αποτυχία στο Champions League και τον χαμένο τίτλο της La Liga, ο Αντσελότι θα παραμείνει στο τιμόνι της Ρεάλ Μαδρίτης.

Παρά την απόλυτη κυριαρχία της Μάντσεστερ Σίτι στον δεύτερο ημιτελικό αγώνα του Champions League τη νύχτα της Τετάρτης (4-0), η Ρεάλ Μαδρίτης δεν σκοπεύει να ανατρέψει την οργάνωσή της για την επόμενη περίοδο.

Ο προπονητής της, Κάρλο Αντσελότι, έκανε μερικές εκπληκτικές δηλώσεις σήμερα (20/5), κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ενόψει του αγώνα πρωταθλήματος με τη Βαλένθια.

Ο Ιταλός τεχνικός δεν θα αποχωρήσει από τον πάγκο της «Βασίλισσας» αυτό το καλοκαίρι, παρά τις πολλαπλές φήμες τους τελευταίους μήνες που έδιναν ως περίπου βέβαιη την απομάκρυνση από την ισπανική πρωτεύουσα.

Η σύνδεση με τη Σελεσάο

Το γεγονός συνιστά έκπληξη, ειδικά μετά τη μάλλον απογοητευτική σεζόν των «Μερένχες» που, εκτός από τον αποκλεισμό στο Champions League, έχασαν τον θρόνο των πρωταθλητών Ισπανίας από την Μπαρτσελόνα.

Από το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, στο τέλος του 2022, ο 63χρονος Ιταλός τεχνικός φερόταν έτοιμος να αναλάβει την Εθνική Βραζιλίας αντικαθιστώντας τον Τίτε. Μια υπόθεση που πραγματικά φαινόταν να έχει ξεκινήσει καλά, ακόμη και να οριστικοποιηθεί στο παρασκήνιο.

Δυσκολευόμενος στη Ρεάλ Μαδρίτης, όπου το συμβόλαιό του έχει διάρκεια έως το 2024, ο «Καρλέτο» είχε ήδη πει το «ναι» στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας (CBF) για να αναλάβει τη Σελεσάο, με τον πρόεδρο της CBF Εντνάλντο Ροντρίγκες να έχει τον διάσημο τεχνικό ως απόλυτο Plan A.

Αρκετές προσωπικότητες από τη Βραζιλία και την Ιταλία είχαν ενθαρρύνει μάλιστα τον πρώην προπονητή της Μίλαν να αδράξει αυτή την τεράστια πρόκληση για να «διορθώσει» αυτή την τεράστια δύναμη του διεθνούς ποδοσφαίρου, «τραυματισμένη» και σε αναμονή επί 20 χρόνια για έναν παγκόσμιο τίτλο.

Τον κράτησε ο Πέρεθ

Τελικά, η διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε να κρατήσει τον Κάρλο Αντσελότι μέχρι το τέλος του συμβολαίου του, μετά από μια εποικοδομητική συνάντηση με τον πρόεδρο των «Μπλάνκος», Φλορεντίνο Πέρεθ.

«Ο Πέρεθ κι εγώ μιλήσαμε χθες. Είχαμε μια συνάντηση και μου έδειξε την υποστήριξή του. Μιλήσαμε για το παιχνίδι της Τετάρτης (με τη Σίτι), μιλήσαμε για την περίοδο που πέρασε και την προηγούμενη. Προχωράμε, με την ίδια επιθυμία να κάνουμε τα πράγματα καλά», είπε ο Αντσελότι σήμερα, αποφασισμένος να τελειώσει τη δουλειά του στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Η πρώτη σεζόν του Αντσελότι στη Μαδρίτη, το 2021-22, ολοκληρώθηκε με ένα θριαμβευτικό νταμπλ (La Liga, Champions League), αλλά η εφετινή αποδείχθηκε πιο δύσκολη, καθώς η Μπαρτσελόνα στέφθηκε πρωταθλήτρια Ισπανίας το περασμένο σαββατοκύριακο.

Όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν ο σύλλογος είχε εγγυηθεί ότι θα παραμείνει επικεφαλής και την επόμενη σεζόν, ο Κάρλο Αντσελότι απάντησε απλώς: «Ναι».

Σε μετάβαση η «Βασίλισσα»

Στη συνέχεια προχώρησε σε περισσότερες λεπτομέρειες για τους επόμενους μήνες του, συμπεριλαμβανομένων των μελλοντικών στόχων του ως επικεφαλής της ομάδας της Μαδρίτης.

«Έχω συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024 και θέλω να το δω να τελειώνει. Η μετάβαση δεν θα ξεκινήσει την επόμενη σεζόν. Η μετάβαση είχε ήδη ξεκινήσει ακόμη και πριν την άφιξή μου. Αυτή η ομάδα, που έχει κάνει σπουδαία πράγματα, άρχισε να χάνει κομμάτια όταν έφυγε ο Κριστιάνο Ρονάλντο το 2018», υπογράμμισε.

«Όταν έφτασα αυτή η μετάβαση συνεχίστηκε, χάνοντας τους Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Μπέιλ, Ίσκο… Όλοι τους παίκτες που έχουν αντικατασταθεί από νέους με εξαιρετική ποιότητα», πρόσθεσε.

naftemporiki.gr