Skip to main content

«Παρέλαση» Τσιτσιπά στη Ρώμη

REUTERS/Aleksandra Szmigiel

Ο Νο 5 τενίστας στην παγκόσμια κατάταξη ξεπέρασε άνετα και τον Τσόριτς κι έδωσε ραντεβού το Σάββατο με τον Μεντβέντεφ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει ακάθεκτος στο Όπεν της Ρώμης, όπου ακόμα δεν έχει χάσει σετ. Τελευταίο… θύμα του ήταν ο Κροάτης Μπόρνα Τσόριτς, τον οποίο νίκησε στα δύο σετ (6-3, 6-4) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Masters 1000 της ιταλικής πρωτεύουσας.

Στους «τέσσερις» ο Έλληνας πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει το Σάββατο (20/5) τον Ρώσο Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Νο3 στον κόσμο), ο οποίος προκρίθηκε για πρώτη φορά στα ημιτελικά της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Ο «Στεφ» προκρίθηκε στους ημιτελικούς για δεύτερη συνεχή χρονιά (πέρυσι ήταν φιναλίστ) και τρίτη στην καριέρα του, μετά το 2019 και 2022, σημειώνοντας την 27η νίκη στο 2023, 13η στη Ρώμη και τρίτη απέναντι στον Κροάτη, με τον οποίο είναι πια ισόπαλος (3-3).

Στο πρώτο σετ οι τενίστες κράτησαν το σερβίς τους ως το 3-3, αλλά ένα σερί 3-0 του Τσιτσιπά έφερε το 1-0 μετά από 38 λεπτά.

Στη συνέχεια, με κεκτημένη ταχύτητα και νέο break έφτασε γρήγορα στο 3-1 και λίγα λεπτά αργότερα στο 4-2. Έφτασε μάλιστα σε break point και στο έβδομο σετ αλλά ο Κροάτης κράτησε το σερβίς του, μείωσε σε 3-4 και ύστερα έφτασε στο 4-4 με το πρώτο δικό του break στο παιχνίδι.

Ο Τσιτσιπάς απάντησε με τον ίδιο τρόπο και πήρε το καθοριστικό προβάδισμα (5-4), για να κλείσει σετ και αγώνα στο σερβίς του, παίρνοντας την πρόκριση στον 29ο ημιτελικό της καριέρας του και έβδομο (πέμπτο στο χώμα) σε τουρνουά της σειράς Masters 1000.