Skip to main content

Τρίτος και… περιμένει ο Ολυμπιακός

Η πειραϊκή ομάδα νίκησε για δεύτερη φορά τον ΠΑΟΚ στα εφετινά πλέι οφ και περιμένει τον τελικό του Κυπέλλου για να μάθει σε ποια ευρωπαϊκή διοργάνωση θα συμμετάσχει.

Με γκολ του Ντιαντέ Σαμασέκου στο 33ο λεπτό ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και τερμάτισε τρίτος στο πρωτάθλημα, αφήνοντας τέταρτο και 6 βαθμούς πίσω του τον «Δικέφαλο» της Θεσσαλονίκης.

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το καθήκον τους και περιμένουν τον τελικό του Κυπέλλου για να δουν αν θα συμμετάσχουν στα προκριματικά του Europa League, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί από το ποιος από ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ θα κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας, αφού αν νικήσουν οι Θεσσαλονικείς, η πειραϊκή ομάδα θα υποβιβαστεί στο Conference League.

Ο Τζολάκης, βασικός σε τέταρτο στη σειρά παιχνίδι, απέκρουσε με τα πόδια πλασέ του Τόμας στο 5΄, ενώ στο 16΄ ο νεαρός τερματοφύλακας έκανε το ίδιο σε σουτ Κωνσταντέλια και στο 20΄ ο Φορτούνης ανάγκασε σε επέμβαση με τα πόδια τον Κοτάρσκι.

Λίγο πριν το ημίωρο ο Μπιέλ με ατομική ενέργεια βρέθηκε απέναντι στον Κοτάρσκι αλλά ο Κροάτης τερματοφύλακας κράτησε ανέπαφη την εστία του, αλλά στο 33΄, από σέντρα ακριβείας του Ροντινέι με ανάποδο πόδι (αριστερό) ο Σαμασέκου τρύπωσε στην καρδιά της άμυνας και με έξοχη κεφαλιά-ψαράκι άνοιξε το σκορ.

Στο 57΄ ο Κουλιεράκης ανάγκασε σε μεγάλη απόκρουση τον Τζολάκη με ένα σουτ από τα 35 μέτρα, ενώ στη συνέχεια οι παίκτες του Ζοζέ Ανιγκό κράτησαν τους γηπεδούχους μακριά από την εστία του Τζολάκη.

Μια κεφαλιά του Κετζιόρα στο 75΄ δε βρήκε στόχο, όπως και η ατομική προσπάθεια του Κωνσταντέλια στο 83΄, στην τελευταία αξιόλογη φάση που δημιούργησε ο ΠΑΟΚ.