Skip to main content

Κορυφαίος τεχνικός της Ευρωλίγκας ο Μπαρτζώκας

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού δημιούργησε ρεκόρ, αφού είναι ο πρώτος προπονητής που κατακτά για δεύτερη συνεχή χρονιά το βραβείο.

Μεγάλη διάκριση για το ελληνικό μπάσκετ, εν γένει και τον Γιώργο Μπαρτζώκα προσωπικά…

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχή αγωνιστική περίοδο ως ο κορυφαίος τεχνικός της περιόδου στην Ευρωλίγκα, στην ψηφοφορία που διεξήχθη μεταξύ των συναδέλφων του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Ταυτόχρονα δημιούργησε κι ένα ρεκόρ, καθώς είναι ο πρώτος προπονητής που το κατορθώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά από την περίοδο 2004-05, οπότε και θεσπίστηκε το βραβείο Coach of the Year.

Να σημειωθεί πως ο Μπαρτζώκας έχει συνολικά τρία βραβεία, καθώς η πρώτη φορά ήταν την περίοδο 2012-13, όταν οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στην κατάκτηση της τρίτης Ευρωλίγκας τους.

Φέτος, υπό την καθοδήγησή του, ο Ολυμπιακός τερμάτισε στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου με απολογισμό 22 νίκες και 12 ήττες, με την πειραϊκή ομάδα να παίζει, κατά γενική ομολογία, το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα διεκδικήσει το τέταρτο ευρωπαϊκό τρόπαιό της, στο Φάιναλ-4 του Κάουνας.