Skip to main content

Ένας αγώνας, μια κατηγορία

Ιωνικός και Λαμία δίνουν μεταξύ τους τον υπέρ πάντων αγώνα στη Νεάπολη για παραμονή στην ανώτατη επαγγελματική κατηγορία.

Τα πλέι άουτ του ελληνικού πρωταθλήματος ολοκληρώνονται απόψε με τη διεξαγωγή της 7ης αγωνιστικής. Περίπου στις 22:00 τη νύχτα θα μάθουμε ποια ομάδα ανάμεσα σε Ιωνικό και Λαμία θα ακολουθήσει τον Λεβαδειακό στη Super League 2.

Οι δύο ομάδες παίζουν μεταξύ τους στη Νεάπολη, με τους Νικαιώτες να χρειάζονται μόνο τη νίκη σε αντίθεση με τους Στερεοελλαδίτες, στους οποίους αρκεί και η ισοπαλία.

Στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς, υπό διαφορετικές συνθήκες, Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννινα θα διεκδικούσαν κι αυτοί την παραμονή τους στα μεγάλα σαλόνια.

Η αποτυχία, όμως, των Βοιωτών να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ στα τρία τελευταία παιχνίδια τους, είχε ως αποτέλεσμα την οριστικοποίηση του υποβιβασμού.

Από την άλλη, ο «Αγιαξ της Ηπείρου» ανέβασε στροφές την κατάλληλη στιγμή, πέτυχε τρεις διαδοχικές νίκες και ετοιμάζεται για την επόμενη σεζόν.

ΟΦΗ και Ατρόμητος θα διεκδικήσουν την πρωτιά σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα, καθώς τους χωρίζει ένας βαθμός και φιλοξενούνται σε Αγρίνιο και Τρίπολη, αντίστοιχα. Οι Κρητικοί, αήττητοι στα πλέι άουτ, παίζουν με τον Παναιτωλικό που συμπλήρωσε εννέα παιχνίδια χωρίς νίκη.

Ο Ατρόμητος διατήρησε, επίσης, αρκετά ψηλά την απόδοσή του εν αντιθέσει με τους Αρκάδες που έκαναν μια από τις χειρότερες χρονιές τους στο διάστημα που παίζουν στη Σούπερ Λίγκα.

Το πρόγραμμα (Σάββατο 13 Μαΐου): 

  • 17:00 Παναιτωλικός – ΟΦΗ
  • 20:00 Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος
  • 20:00 Ιωνικός – Λαμία
  • 20:00 Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα

Η βαθμολογία: ΟΦΗ 38, Ατρόμητος 37, ΠΑΣ Γιάννινα 33, Αστέρας Τρίπολης 30, Παναιτωλικός 30, Λαμία 28, Ιωνικός 26, Λεβαδειακός 25.