Skip to main content

Προβάδισμα σε «Σφυριά» και Βασιλεία

REUTERS/Tony Obrien

Άγγλοι και Ελβετοί πανηγύρισαν δύο μεγάλες νίκες με ανατροπή και πήραν προβάδισμα για τον τελικό του Conference League.

Γουέστ Χαμ και Βασιλεία βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο στο μεγαλύτερο διάστημα των αγώνων τους με Αλκμάαρ και Φιορεντίνα αντίστοιχα, αλλά έφτασαν σε ανατροπές και είναι φαβορί για τον τελικό του Conference League (7 Ιουνίου), στην Πράγα.

Οι Ολλανδοί αιφνιδίασαν τα «Σφυριά» στο Λονδίνο (βασικοί Παυλίδης και Χατζηδιάκος) και πήραν προβάδισμα στο σκορ με το γκολ του Ρέιντερς τρία λεπτά πριν την συμπλήρωση των πρώτων 45.

Οι Άγγλοι ανέβηκαν στην επανάληψη, πίεσαν και κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση σημειώνοντας δύο γκολ σε ένα δεκάλεπτο, αρχικά με το πέναλτι του Μπενράχμα στο 67ο λεπτό κι εν συνεχεία με τον Αντόνιο στο 76΄.

Στη Φλωρεντία και στο «Αρτέμιο Φράνκι» η εκπληκτική Βασιλεία «δάγκωσε» και την Φιορεντίνα, μετά τις Νις, Τραμπζονσπόρ και Σλόβαν Μπρατισλάβα.

Οι γηπεδούχοι «Βιόλα» προηγήθηκαν στο 25΄ με έναν πρώην ποδοσφαιριστή των Ελβετών, τον Καμπράλ, ο οποίος δεν πανηγύρισε το γκολ. Στο 71΄ ισοφάρισε ο Ντιούφ και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αμντουνί έφερε την ομάδα του ένα βήμα πριν τον τελικό.

Οι δεύτεροι αγώνες θα διεξαχθούν την Πέμπτη 18 Μαΐου.