Skip to main content

Πρόστιμο άνω των 15 εκ. ευρώ στην «Μπάρτσα» για παράτυπες πληρωμές

Τα Audi που έδωσε ο σύλλογος στους παίκτες, οι πτήσεις τσάρτερ που χρησιμοποιούσαν οι τελευταίοι και κάποιες αποζημιώσεις για λύσεις συμβολαίων κατέληξαν σε έρευνα από την Υπηρεσία Εσόδων.

Η αγωνιστική περίοδος μόνο ήρεμη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί για την Μπαρτσελόνα, που μπορεί να ετοιμάζεται για την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά έχει να αντιμετωπίσει και περισσότερες από μία ακανθώδεις περιπτώσεις για εξωγηπεδικές καταστάσεις.

Μετά τις έρευνες, που συνεχίζονται ακόμη, για την «υπόθεση Νεγκρέιρα», ο καταλανικός σύλλογος κατέληξε στο στόχαστρο της Υπηρεσίας Εσόδων και για φερόμενες παράτυπες πληρωμές.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Confidential, στην «Μπάρτσα» επιβλήθηκε πρόστιμο 15,7 εκατομμυρίων ευρώ για παράτυπες πληρωμές που λάμβαναν χώρα μέσω της πώλησης αυτοκινήτων Audi στους ποδοσφαιριστές της, για τη μη δήλωση πληρωμής πτήσεων τσάρτερ που χρησιμοποιούσαν πάντα οι παίκτες και, τέλος, για την εσφαλμένη καταγραφή των αποζημιώσεων που έλαβαν οι Αρντά Τουράν και Άλεξ Σονγκ μετά τη λύση των συμβολαίων τους.

Αναφορικά με την τελευταία περίπτωση, τα ποσά ήταν 1.312.500 ευρώ για τον Τούρκο ποδοσφαιριστή και 3,5 εκατομμύρια για τον πρώην παίκτη των Άρσεναλ και Γουέστ Χαμ.

Η έρευνα της Υπηρεσίας Εσόδων αναφέρεται στο έτος 2015 και ξεκίνησε το 2019, με στόχο να διαπιστωθεί εάν η μεταβίβαση των αυτοκινήτων στους παίκτες ήταν αδήλωτη μορφή πληρωμής από το σύλλογο. Η ίδια υποψία κρύβεται και πίσω από τη χρήση πτήσεων τσάρτερ από ποδοσφαιριστές, με αυτές να διατίθενται από την ίδια την Μπαρτσελόνα.

naftemporiki.gr