Skip to main content

Στο Κάουνας για το τέταρτο ο Ολυμπιακός

Ο πρωταθλητής Ελλάδας υπέταξε τη Φενέρμπαχτσε με 84-72 στο ΣΕΦ και με 3-2 νίκες θα διεκδικήσει στη Λιθουανία την τέταρτη Ευρωλίγκα της Ιστορίας του.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερη ομάδα από τη Φενέρμπαχτσε, κι ας χρειάστηκε να φτάσει στο πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς μαζί της για να το αποδείξει και να προκριθεί στο Φάιναλ-4 της Ευρωλίγκας.

Οι «ερυθρόλευκοι» απεγκλωβίστηκαν απόψε (9/5) από το μπασκετικό «κατενάτσιο» και το «ξύλο» της τουρκικής ομάδας στα προηγούμενα παιχνίδια, η άμυνα έδωσε ρυθμό και στην επίθεση, με αποτέλεσμα το τελικό 84-72 να έρθει φυσιολογικά, με τη διαφορά μάλλον να κολακεύει την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε τους 80 πόντους για πρώτη φορά σε αυτή την προημιτελική σειρά και σε συνδυασμό με την εκπληκτική υποστήριξη του κοινού του δεν μπορούσε να μείνει εκτός της τελικής φάσης.

Συνεπείς στο καθήκον τους οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα και με κορυφαίους τις «παλιοσειρές» Σλούκα και Παπανικολάου δεν έδωσαν στιγμή στη Φενέρ να ελπίζει ότι θα μπορέσει να αποδράσει από τη «φυλακή» του ΣΕΦ.

Ο Σλούκας ήταν γι΄ άλλη μια φορά ο κορυφαίος της αναμέτρησης και οδήγησε με ασφάλεια την ομάδα του στη νίκη με εκπληκτική εμφάνιση. Ο διεθνής άσος πρωτοστάτησε σε ένα εντυπωσιακό σερί 15-0, το οποίο και αποδείχθηκε πως ήταν το κλειδί για τη νίκη.

Οι περισσότεροι παίκτες της Φενέρ ήταν αρνητικοί και μόνο ο Γκούντουριτς προσπαθούσε με «βομβαρδισμό» από την περιφέρεια να κρατήσει τους συμπαίκτες του, αλλά ένας παίκτης δεν μπορεί να νικήσει μια ομάδα.

Το σερί (15-0) επέτρεψε στον Ολυμπιακό να κλείσει το ημίχρονο στο +11 (44-33) και να μην ξανακοιτάξει πίσω του, αφού η διαφορά έκτοτε ποτέ δεν έπεσε κάτω από τους οκτώ πόντους.

Ο Σλούκας με τρίποντο έγραψε το 60-49 στο 28΄ και με λέι άπ το 62-49, ενώ στην τελευταία τελευταία κατοχή της τρίτης περιόδου έγραψε με γκολ-φάουλ το 65-52 (30΄), το 69-56 στο 34΄ και ο Βεζένκοφ, υπό το βλέμμα του τεχνικού των Σακραμέντο Κινγκς, Μάικ Μπράουν, έγραψε το 71-56 και όλα τελείωσαν για τους Τούρκους…