Skip to main content

Κυπελλούχος στο χάντμπολ ο Ολυμπιακός

Η πειραϊκή ομάδα νίκησε στον τελικό τη νεανική ομάδα του Δούκα με 28-27 στην παράταση και μέτρησε τον τρίτο τίτλο στους ισάριθμους τελικούς που έχει συμμετάσχει.

Ο Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή κατάκτησε το τρίτο Κύπελλο Ανδρών της ιστορίας του σε ισάριθμους τελικούς, επικρατώντας του Δούκα με 28-27 στην παράταση.

Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν τον δεύτερο τίτλο τους για φέτος μετά το Σούπερ Καπ και συνολικά έβδομο για το τμήμα, μετά τα νταμπλ του 2018, 2019 και το πρωτάθλημα του 2022.

Ο τελικός του 19ου Final-4 του Κυπέλλου Ανδρών διεξήχθη στο ΔΑΚ Αγίας Τριάδας Ναυπλίου.

MVP της διοργάνωσης ψηφίστηκε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Τόμας Μπάουερ, ο οποίος είχε εντυπωσιακή εμφάνιση στον ημιτελικό με την ΑΕΚ, ενώ σήμερα ήταν καθοριστικός σταματώντας δύο πέναλτι του Τζηρά, το ένα στο 57:32 με το σκορ στο 21-21.

Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησαν τόσο ο Μπάμπης Δομπρής που «κλείδωσε» τη νίκη για τον Ολυμπιακό με γκολ για το 28-26, αλλά και ο Βύρωνας Παπαδόπουλος, που ήταν πρώτος σκόρερ με 7 γκολ.

Γιάντσα με 6 γκολ και Χαριτωνίδης, Παναγιώτου έκαναν μεγάλο παιχνίδι για τη νεανική ομάδα των Εκπαιδευτηρίων, που διατηρεί πλέον το ρεκόρ των προκρίσεων σε Final-4 και τελικών με 10 και 11 αντίστοιχα.