Skip to main content

Οι επτά «αδιαπραγμάτευτοι» της Μπαρτσελόνα

REUTERS/Albert Gea

Για να πάρει τους παίκτες που χρειάζεται ο Τσάβι και να μειώσει το μισθολογικό κόστος οι Καταλανοί «βγάζουν στο σφυρί» ολόκληρη την ομάδα. Εκτός από 7, που χαρακτηρίστηκαν «ανέγγιχτοι».

Γι΄ άλλο ένα καλοκαίρι η Μπαρτσελόνα έχει μεγάλες φιλοδοξίες για τη μεταγραφική περίοδο. Η διοίκησή της θέλει να επαναφέρει τον Λιονέλ Μέσι και η σαπουνόπερα που αφορά το μέλλον του Αργεντινού ενθουσιάζει τα τοπικά ΜΜΕ, αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Η πρωτοπόρος και σχεδόν βέβαιη εφετινή πρωταθλήτρια της La Liga έχει μια σημαντική λίστα παικτών για την επικείμενη μεταγραφική περίοδο, όπως για παράδειγμα τον Ιλκάι Γκιντογκάν, τον μέσο της Μάντσεστερ Σίτι.

Ωστόσο, στην περίπλοκη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο σύλλογος, θα πρέπει να πουλήσει κιόλας.

Και μάλιστα πολλούς παίκτες για να έχει μετρητά, αλλά και για να μειώσει την κολοσσιαία μισθοδοσία του, όπως επιτάσσει το οικονομικό fair play της La Liga, διαφορετικά, δεν θα μπορεί να εγγράψει νέους παίκτες.

Μέλη του ρόστερ όπως ο Ραφίνια ή ο Φεράν Τόρες θα βρεθούν στην αγορά με την ελπίδα να διασώσουν το ταμείο των Καταλανών, αλλά σε γενικές γραμμές, η «Μπάρτσα» θα ακούσει προσφορές για όλους.

Η διοίκηση και ο Τσάβι συμφώνησαν ότι υπάρχουν μόνο 7 βασικοί παίκτες στην ομάδα αυτή τη στιγμή, για τους οποίους δεν θα υπάρξει η παραμικρή διαπραγμάτευση.

Μια λίστα στην οποία βρίσκουμε τον Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν, ο οποίος διανύει την καλύτερη σεζόν του φέτος. Ανέγγιχτο θεωρείται και το δίδυμο των στόπερ Κρίστενσεν-Αραούχο, πυλώνας της αμυντικής σταθερότητας του συλλόγου φέτος.

Στη συνέχεια έρχονται ο Πέδρι και ο Φρένκι ντε Γιονγκ, ενώ τη λίστα συμπληρώνουν ο Ουσμάν Ντεμπελέ και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Να σημειωθεί ότι ο Γκάβι ή ο Μπαλντέ, για παράδειγμα, δεν θεωρούνται αδιαπραγμάτευτοι για τη μεταγραφική περίοδο.

naftemporiki.gr