Skip to main content

Νίκη-τίτλος της ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη

Η Ένωση επικράτησε του Άρη 2-1 με ανατροπή και σε συνδυασμό με την ήττα (0-1) του Παναθηναϊκού στο Φάληρο χρειάζεται απλώς ένα βαθμό με τον Βόλο στην OPAP Arena, την προσεχή Κυριακή.

Ένα βαθμό μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος βρίσκεται η ΑΕΚ μετά τη νίκη με 2-1 επί του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Σε συνδυασμό με τη νίκη (1-0) του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού, η Ένωση χρειάζεται απλώς ένα βαθμό στο τελευταίο παιχνίδι της με τον Βόλο την Κυριακή 14 Μαΐου, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η νίκη της ομάδας του Αλμέιδα σημειώθηκε με ανατροπή: ενάντια στη ροή του αγώνα, με την ΑΕΚ να ασκεί ασφυκτική πίεση από το πρώτο σφύριγμα και να χάνει ευκαιρίες (2΄ Τσούμπερ, 7΄ Πινέδα), αλλά τους «κίτρινους» να παίρνουν προβάδισμα στο 17΄ με τον Γκρέι, μετά από μαρκάρισμα του Πινέδα στον Ματέο Γκαρσία.

Ο VAR Διαμαντόπουλος κάλεσε τον διαιτητή Φωτιά στο βίντεο κι εκείνος καταλόγισε την παράβαση, με τον επιθετικό του Άρη να ανοίγει το σκορ.

Οι γηπεδούχοι δεν χάρηκαν ωστόσο για πολύ, αφού στο 23΄ ο Γκατσίνοβιτς συνεργάστηκε με τον Πινέδα κι αυτός βρήκε τον Φαν Βέερτ, που άδειασε τον Πίρσμαν για το 1-1.

INTIME NEWS

Στο 34΄ ο Νταρίντα πλάσαρε πάνω στον Βίντα, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία, με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δύο περιοχές, τις ευκαιρίες να είναι αρκετές (36΄ Γκρέι, 38΄ Φαν Βέερτ, 40΄, 41΄ Τσούμπερ) και τον Τσούμπερ, εν τέλει, να βρίσκει στόχο στο 43΄ με διαγώνιο πλασέ.

Ανάλογος ήταν ο ρυθμός και στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, με τον Πίρσμαν παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ (51΄) και τον Χατζισαφί να δοκιμάζει τα αντανακλαστικά του Κουέστα στο 54΄.

Οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν πολύ κοντά και σε τρίτο γκολ στο 65΄, αλλά στο πλασέ του Φαν Βέερτ ο Κουέστα βρήκε ελάχιστα την μπάλα και την έστειλε στο δεξί δοκάρι του.

Ουσιαστικά αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη στιγμή, αφού στη συνέχεια η ΑΕΚ έκανε σωστή διαχείριση και οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν.

Η αγωνιστική περίοδος φαίνεται να ολοκληρώνεται ιδανικά για την Ένωση με τη διαφαινόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος και τη συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου, καθώς το νταμπλ είναι στόχος απολύτως εφικτός.