Skip to main content

Επτά κόκκινες και επέμβαση της αστυνομίας στο superclasico

EPA/JUAN IGNACIO RONCORONI

Ένα αμφισβητούμενο πέναλτι έκρινε την ποδοσφαιρική «μητέρα όλων των μαχών» και προκάλεσε... χάος.

Με τον… συνήθη τρόπο, ήτοι σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο, κατέληξε το superclasico του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, η «μητέρα όλων των μαχών», ανάμεσα στη Ρίβερ Πλέιτ και την Μπόκα Τζούνιορς, στο στάδιο «Μονουμεντάλ» της πρώτης.

Οι γηπεδούχοι «Μιλιονάριος» νίκησαν την άσπονδη συμπολίτισσα Μπόκα 1-0 με αμφισβητούμενο πέναλτι του Κολομβιανού Μιγκέλ Μπόρχα στις καθυστερήσεις.

Ακολούθησαν σκηνές άπειρου κάλλους, με τρεις παίκτες να αποβάλλονται από κάθε ομάδα μετά από βίαιη συμπλοκή στον αγωνιστικό χώρο, σε τέτοιο σημείο που προκάλεσε την επέμβαση της αστυνομίας.

Ο Μπόρχα σφράγισε τη νίκη της Ρίβερ στο τρίτο λεπτό του πρόσθετου χρόνου μετατρέποντας σε γκολ το πέναλτι που καταλογίστηκε από τον διαιτητή Ντάριο Ερέρα (ο οποίος δεν συμβουλεύτηκε ποτέ τον VAR), για παράβαση του Αγκουστίν Σάντες στον Πάμπλο Σολάρι.

Μετά το γκολ, παίκτες και των δύο ομάδων άρχισαν τη… μάχη στο κέντρο του γηπέδου, που οδήγησε στην αποβολή των Αγκουστίν Παλαβεσίνο, Εζεκιέλ Σεντουριόν, Ελίας Γκόμες (Ρίβερ Πλέιτ) και των Ουρουγουανών Μιγκέλ Μερεντιέλ, Εζεκιέλ Φερνάντες και Νίκολας Μαρεντίνι της Μπόκα Τζούνιορς, ενώ κόκκινη κάρτα είδε και ο προπονητής των «Χεϊνέσες», Χόρχε Αλμιρόν.

Μετά τις κάρτες η Μπόκα έμεινε με οκτώ παίκτες και η Ρίβερ με δέκα, καθώς οι δύο από τις τρεις αποβολές αφορούσαν σε ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν στον πάγκο.

Η συνάντηση, ωστόσο, είχε και δικαστικές επιπτώσεις: η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα εναντίον του Παλαβεσίνο, καθώς και εναντίον των Μάρκος Ρόχο και Λουίς Βάσκες.

Τόσο ο Παλαβεσίνο (έκανε προκλητικό πανηγυρισμό που ξεκίνησε τα επεισόδια) όσο και ο Βάσκες (έκανε αγενή χειρονομία στους οπαδούς της Ρίβερ όταν αντικαταστάθηκε) κατηγορούνται για «υποκίνηση αταξίας».

Μετά το τέλος της 15ης αγωνιστικής η Ρίβερ οδηγεί το επαγγελματικό πρωτάθλημα με 37 βαθμούς, εννέα περισσότερους από τη Σαν Λορέντζο, που σήμερα θα αντιμετωπίσει την (τρίτη, 27 βαθμοί) Ντεφένσα ι Χοστίθια.