Skip to main content

Η Ντόρτμουντ απάντησε στην Μπάγερν με «εξάρα»

REUTERS/Leon Kuegeler

Οι Βεστφαλοί δεν αφήνουν την πρωταθλήτρια να ξεμακρύνει, ενώ θα παίξουν τους δύο από τους τρεις τελευταίους αγώνες της σεζόν στο γήπεδό τους.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ έκανε το καθήκον της, με… υπερβάλλοντα ζήλο μάλιστα, διέλυσε με 6-0 την Βόλφσμπουργκ στο «Σίγκναλ Ιντουνα Παρκ» στο φινάλε της 31ης αγωνιστικής στη Γερμανία και μείωσε ξανά τη διαφορά από την πρωτοπόρο Μπάγερν σε ένα βαθμό.

Οι Βεστφαλοί έφτασαν τις δέκα συνεχείς νίκες στο γήπεδό τους, όπου θα παίξουν τους δύο από τους τρεις εναπομείναντες αγώνες στην Μπουντεσλίγκα, ελπίζοντας σε στραβοπάτημα της ασταθούς φέτος Μπάγερν.

Οι «Λύκοι» του Νίκο Κόβατς είχαν πολύ μεγάλα αμυντικά προβλήματα στη διάταξη των τριών, δέχθηκαν τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο αλλά η κατάσταση δεν βελτιώθηκε, κι ας γύρισε ο Κροάτης πρώην τεχνικός της Μπάγερν σε άμυνα τεσσάρων στο δεύτερο 45λεπτο.

Με επίθεση-«φωτιά», η Ντόρτμουντ άνοιξε το σκορ στο 14ο λεπτό με τον Αντεγέμι, διπλασίασε στο 28΄ με τον Αλέ κι έφτασε στο 3-0 με τον Μάλεν στο 37΄.

Ο Αντεγέμι έγραψε το 4-0 στο 59΄, ο ίδιος έχασε το χατ-τρικ σπαταλώντας πέναλτι στο 65΄, για να δώσει τη σκυτάλη στον Μπέλινγχαμ που σκόραρε επίσης δις, στο 54ο και 86ο λεπτό.