Skip to main content

Πέθανε στα 32 χρόνια της η Ολυμπιονίκης Τόρι Μπάουι

Η Αμερικανίδα σπρίντερ και άλτρια ήταν Ολυμπιονίκης στο Ρίο ντε Τζανέιρο και παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Σοκ στο παγκόσμιο στερέωμα του Αθλητισμού προκαλεί η είδηση του θανάτου της Αμερικανίδας Ολυμπιονίκη σπρίντερ Τόρι Μπάουι σε ηλικία 32 ετών, που ανακοίνωσε σήμερα (3/5) το πρακτορείο Icon Managemen, που την εκπροσωπούσε.

Οι συνθήκες του θανάτου του είναι ακόμη άγνωστες. «Είμαστε συντετριμμένοι που πρέπει να μοιραστούμε αυτά τα πολύ θλιβερά νέα, η Τόρι πέθανε», ήταν η ανάρτηση της Icon Management στο Twitter.

«Χάσαμε έναν πελάτη, έναν αγαπημένο φίλο, μια κόρη και μια αδερφή. Η Τόρι ήταν πρωταθλήτρια, ένας φάρος που έλαμπε τόσο έντονα. Είμαστε συντετριμμένοι και οι προσευχές μας είναι προς την οικογένεια και τους φίλους της».

Ερχόμενη στον στίβο μέσω του άλματος εις μήκος, η ντόπια της Πολιτείας του Μισισιπή έλαμψε στη συνέχεια στο σπριντ, κατακτώντας το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Ρίο ντε Τζανέιρο (2016) με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4×100 μέτρα, ενώ πήρε το ασημένιο στα 100 μέτρα και το χάλκινο στα 200 μέτρα.

Την επόμενη χρονιά, στο Λονδίνο το 2017, η Μπάουι στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 100μ (10΄΄85) και στα 4Χ100μ, ενώ το 2019, κατά τη διάρκεια των Doha Worlds, ήταν τέταρτη στο άλμα εις μήκος.