Skip to main content

Γκολ και θέαμα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Άρη με 3-2 στο clasico της Βόρειας Ελλάδας σε ένα παιχνίδι με συγκινήσεις και ανατροπές.

Εξαιρετικό θέαμα πρόσφεραν στο φίλαθλο κοινό ΠΑΟΚ και Άρης στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, με τον «Δικέφαλο« να εκμεταλλεύεται την «καυτή» Τούμπα και να φτάνει στη νίκη με 3-2 ύστερα από μια αναμέτρηση ανατροπών, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ορμητικά και στο 6΄ ο Ντάντας από το ύψος του πέναλτι σούταρε άουτ, ενώ στο 20΄ μακρινό σουτ του Κωνσταντέλια έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το δοκάρι του Κουέστα.

Προϊόντος του χρόνου ο Άρης ισορρόπησε και άρχισε να βγαίνει μπροστά με αξιώσεις. Μάλιστα στο 30΄ σημειώθηκε μια φάση που θα συζητηθεί, καθώς ο Ματέο Γκαρσία βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, ο Κουλιεράκης τον τράβηξε αλλά τόσο ο Αζέρος Αγκάγεφ όσο και το VAR σιώπησαν, σε φάση που σηκώνει μεγάλη συζήτηση καθώς αν υπήρχε παράβαση ήταν αποβολή και πέναλτι.

Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να διαμαρτυρηθεί για πέναλτι σε πτώση του Ζίβκοβιτς, ωστόσο ούτε και σε αυτή την περίπτωση ακούστηκε σφύριγμα.

Στο 34΄ και στο 37΄ ο Κοτάρσκι απέκρουσε τα σουτ των Πάλμα και Πίρσμαν αλλά στο 45΄ ο Καμαρά εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κουλιεράκη, βρέθηκε απέναντι στον Κροάτη κίπερ και τον «εκτέλεσε» με ένα ξερό σουτ.

Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 56΄ με τον Τάισον, μετά από αναταραχή στην άμυνα του Άρη και πήρε προβάδισμα με το πέναλτι του Σβαμπ στο 62΄, που είχε καταλογιστεί σε ανατροπή του Ντάντας από τον Πίρσμαν (60΄).

Οκτώ λεπτά αργότερα οι «κίτρινοι» ισοφάρισαν, όταν στο 70΄ ο Νταρίντα έπιασε ένα εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής νικώντας τον Κοτάρσκι για το 2-2.

Την τελευταία λέξη στον αγώνα κρατούσε πάντως ο Ζίβκοβιτς, ο οποίος επίσης με ένα σουτ-«ζωγραφιά» από τα 30 μέτρα διαμόρφωσε το τελικό 3-2.