Skip to main content

Θρίαμβος για Πέρες και Red Bull στο Μπακού

Ο Μεξικανός πιλότος είδε πρώτος την καρό σημαία στον αγώνα του Αζερμπαϊτζάν, με τους «Ταύρους» να κάνουν το 1-2 καθώς δεύτερος ήταν ο Φερστάπεν.

Τη δεύτερη νίκη της καριέρας του στο Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν, ύστερα από αυτή του 2021, σημείωσε ο Σέρχιο Πέρες.

Ο Μεξικανός οδηγός της Red Bull, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα μετά την εγκατάλειψη του Νικ Ντε Φρις (AlphaTauri), είδε πρώτος την καρό σημαία στον αγώνα που διεξήχθη στο Μπακού και έφτασε συνολικά τις έξι νίκες στην καριέρα του.

Δεύτερος τερμάτισε ο Ολλανδός δις παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν με τη δεύτερη Red Bull, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari), ο οποίος είχε εκκινήσει από την pole position.

Στον 11ο γύρο ο Ντε Φρις σταμάτησε στην πίστα, ενώ ο Φερστάπεν μπήκε στα πιτ για αλλαγή ελαστικών υπό συνθήκες κανονικού αγώνα (όπως και ο Χάμιλτον).

Λίγο αργότερα, όμως, βγήκε αυτοκίνητο ασφαλείας λόγω της εγκατάλειψης του Ολλανδού, με αποτέλεσμα ο Πέρες να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία και να μπει στα πιτ για τη δική του αλλαγή ελαστικών χωρίς να χάσει χρόνο σε σχέση με τον Φερστάπεν, εξέλιξη που του επέτρεψε να πάρει την πρωτοπορία, την οποία διατήρησε ως το τέλος.

Να σημειωθεί ότι στον τελευταίο γύρο ο Εστεμπάν Οκόν (Alpine) μπήκε στα πιτ για αλλαγή ελαστικών, ωστόσο το πιτ λέιν ήταν γεμάτο κόσμο που περίμενε το τέλος του αγώνα και τις απονομές.

Επόμενος αγώνας της Φόρμουλα Ένα είναι το Γκραν Πρι του Μαϊάμι, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Κυριακή 7 Μαΐου.

Τη βαθμολογούμενη πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν κατά σειρά αναφοράς οι, Φερνάντο Αλόνσο (Aston Martin), Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ (Ferrari), Λιούις Χάμιλτον (Mercedes), Λανς Στρολ (Aston Martin), Τζορτζ Ράσελ (Mercedes), Λάντο Νόρις (McLaren) και Γιούκι Τσουνόντα (AlphaTauri).