Skip to main content

Σε έβδομο παιχνίδι Κινγκς και Γουόριορς

EPA/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT

Το Σακραμέντο άλωσε την έδρα των πρωταθλητών, ενώ οι Λέικερς απέκλεισαν τους Γκρίζλις.

Οι Σακραμέντο Κινγκς οδήγησαν σε έβδομο παιχνίδι τη σειρά με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, τους οποίους νίκησαν με 118-99 στην έδρα των «Πολεμιστών», στο Σαν Φρανσίσκο.

Με το σκορ στο 3-3 λοιπόν, οι «Βασιλιάδες» θα παίξουν τον τελευταίο αγώνα στο δικό τους γήπεδο την Κυριακή (30/4) και θα έχουν την ευκαιρία για την πρώτη νίκη στη σειρά των πλέι οφ μετά από 19 χρόνια, που ταυτόχρονα θα σημάνει αποκλεισμό των πρωταθλητών Γουόριορς.

Ο Μονκ είχε 28 και ο Φοξ 26 πόντους για τους νικητές, ενώ ο Μάρεϊ 15. Ο Κάρι σταμάτησε στους 29 πόντους και ο Κλέι Τόμπσον στους 22 για τους Γουόριορς, οι οποίοι δεν έχουν παίξει έβδομο παιχνίδι από τότε που νίκησαν το Χιούστον στους τελικούς της Δύσης το 2018, στην πορεία τους προς το πρωτάθλημα.

Εν τω μεταξύ, οι Λος Άντζελες Λέικερς προκρίθηκαν στα ημιτελικά της Δυτικής Περιφέρειας νικώντας με 125-85 τους φιλοξενούμενους Μέμφις Γκρίζλις, στον έκτο αγώνα της σειράς.

Ο Ράσελ σημείωσε 31 πόντους και ο Τζέιμς 22 πόντους για τους Λέικερς, οι οποίοι νίκησαν στα τέσσερα από τα συνολικά έξι παιχνίδια.

Ο Ντέιβις πρόσθεσε 16 πόντους, 14 ριμπάουντ και πέντε μπλοκ για τους νικητές, που αν και στην έβδομη θέση της Δύσης απέκλεισαν τους δεύτερους Γκρίζλις με θεαματικό τρόπο και θα παίξουν με το νικητή της σειράς ανάμεσα στους Κινγκς και τους Γουόριορς.

Ο Αλντάμα σημείωσε 16 πόντους, ο Μπέιν 15 και ο Τζάκσον Τζούνιορ πρόσθεσε 14 πόντους για το Μέμφις, ενώ ο Μοράντ και ο Μπρουκς πέτυχαν από 10 πόντους για τους Γκρίζλις.