Skip to main content

Ο Άρης αποτελείωσε τον Ολυμπιακό

Οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης νίκησαν για δεύτερη φορά τους «ερυθρόλευκους» φέτος και, ουσιαστικά, διασφάλισαν την ευρωπαϊκή έξοδο.

Ένας κυνικός Άρης εκμεταλλεύτηκε τα αντίπαλα λάθη, νίκησε με 2-1 τον Ολυμπιακό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την έκτη αγωνιστική των πλέι οφ και μετά τη νέα ήττα του Βόλου ουσιαστικά «κλείδωσε» την πέμπτη θέση και την Ευρώπης, αφού απέχει 7 βαθμούς από τους Θεσσαλούς.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πιο απειλητικοί στο ξεκίνημα και στο 3ο λεπτό, από σέντρα του Βρουσάι ο Μπακαμπού πήρε την κεφαλιά, ο Κουέστα απέκρουσε αρχικά και ο Μασούρας στο ριμπάουντ αστόχησε σε άδεια εστία.

Δύο λεπτά αργότερα σουτ του Φορτούνη έδιωξε σε κόρνερ στην αριστερή γωνία του ο Ισπανός τερματοφύλακας ενώ στο 11΄ ο Νταρίντα σούταρε άουτ.

Στο 35ο λεπτό ο Μπα παραλίγο να βάλει αυτογκόλ, αλλά στο κόρνερ που ακολούθησε ο Πάλμα με απευθείας εκτέλεση εξέθεσε τον Πασχαλάκη σημειώνοντας ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με νέα χαμένη ευκαιρία για τον Άρη όταν από διεκδίκηση Μπα και Καμαρά ο εξερχόμενος Πασχαλάκης έδιωξε πάνω στον Πάλμα, αλλά ο Ονδουριανός πλάσαρε από τα 35 μέτρα πάνω από την άδεια εστία.

Ο Αφρικανός στόπερ ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής και στη φάση του 0-2 για την ομάδα του: στο 65΄ ο Ιτούρμπε έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Μπα αντί να διώξει… έστρωσε την μπάλα στον Νταμπό που σε κενή εστία κι εξ επαφής διπλασίασε.

Δύο λεπτά αργότερα, όμως, ο Ολυμπιακός ξαναμπήκε στο παιχνίδι, όταν στη σέντρα του Ανδρούτσου η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Μαζικού και το πέναλτι που καταλογίστηκε (μέσω VAR) από τον Ολλανδό Ντάνι Μάκελι μετέτρεψε σε γκολ ο Μπακαμπού στο 70′.

Στο διάστημα έως τη λήξη η μοναδική αξιόλογη φάση ήταν η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Ελ Αραμπί στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, που σούταρε άψυχα στην αγκαλιά του Κουέστα.

Ο Ολυμπιακός θα δώσει αγώνα μέχρι τέλους με τον ΠΑΟΚ για την τρίτη θέση που, υπό προϋποθέσεις, οδηγεί στα προκριματικά του Europa League.