Skip to main content

Μπαρτζώκας: Μεγάλη πρόκληση το Φάιναλ-4

Ο Ολυμπιακός ξεκινά αύριο τη μάχη της πρόκρισης για το Φάιναλ-4 του Κάουνας και ο προπονητής του δήλωσε έτοιμος για τους αγώνες με τη Φενέρμπαχτσε.

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος και περιμένει αύριο το βράδυ τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ, στον πρώτο αγώνα της σειράς των πλέι οφ της Ευρωλίγκας στοχεύοντας στην πρώτη από τις συνολικά τρεις νίκες που απαιτούνται για την τελική φάση της διοργάνωσης.

Στη σημερινή Media Day του πειραϊκού συλλόγου ο Γιώργος Μπαρτζώκας χαρακτήρισε «μεγάλη πρόκληση» τη συμμετοχή σε ένα δεύτερο συνεχόμενο Φάιναλ-4, μετά το περυσινό στο Βελιγράδι.

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» αναφέρθηκε στον αντίπαλο της ομάδας του, το κατάμεστο ΣΕΦ και παραδέχθηκε πως τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου αποτελούν έναν οδηγό.

Αναλυτικά, ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για:

Τον αντίπαλο στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας: «Πιστεύουμε πως όποιος και αν ήταν ο αντίπαλος αυτή τη χρονική στιγμή, με αυτά τα δεδομένα, θα ήταν μια δύσκολη ομάδα. Θα μπορούσαμε να διαλέξουμε αντίπαλο με το τελευταίο παιχνίδι και δεν το κάναμε. Είμαστε πιστοί σε αυτό που πρεσβεύουμε πως όλοι οι αντίπαλοι είναι δυνατοί. Μένει εσύ να είσαι έτοιμος για να ανταποκριθείς στις προκλήσεις που έχεις μπροστά σου».

Τα προβλήματα με τους τραυματίες της Φενέρμπαχτσε: «Η Φενέρ έχει μεγάλο βάθος, έχουν παίκτες που μπορούν να παίξουν παραπάνω από μία θέσεις, χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Πιερ και Χέιζ που παίζουν στο 3-4. Εμάς δεν μας απασχολεί, δεν μπορούμε να μαντεύουμε αν παίξουν ή όχι. Εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε για όλα τα ενδεχόμενα και αυτό θα κάνουμε».

Την ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ και αν μπορεί επηρεάσει τη Φενέρ: «Αυτές είναι ξεκάθαρα ερωτήσεις για τους αντιπάλους μας, το πώς θα ανταποκριθούν στα δεδομένα. Τι πάει να πει εχθρική ατμόσφαιρα; Σημαίνει ότι εδώ θα είναι πολύ θερμή για εμάς, θα υπάρχει ενθουσιασμός, αλλά σε κάθε γήπεδο στην Ευρώπη γίνεται αυτό. Όλοι αυτοί που παίζουμε σε αυτό το επίπεδο είμαστε έτοιμοι».

Τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου: «Ναι, πάντα το κάνουμε, δείχνουμε τον αντίπαλο και τι έχει κάνει εναντίον μας και προφανώς το ίδιο θα κάνει και η Φενέρ. Θα απομονώσουμε αυτά που κάναμε καλά κι αυτά που δεν κάναμε καλά. Εμείς θέλουμε να είμαστε ήρεμοι, να παίξουμε με ένταση. Ξέρουμε ότι είναι μεγάλη πρόκληση να βρεθούμε σε δεύτερο σερί Φάιναλ-4. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Έχουμε μεγάλο σεβασμό στον αντίπαλό μας. Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμούμε την σειρά».

Τον κόσμο της ομάδας: «Είναι δεδομένο ότι θα γινόταν sold out και είμαστε χαρούμενοι. Αυτό που εκτιμούμε είναι πως έγινε πολλές φορές και στην κανονική περίοδο. Εδώ χρειάζεται να υπάρχει ενθουσιασμός και υποστήριξη, αλλά σε καμία περίπτωση να μην πιστεύουμε πως είναι κάτι διαφορετικό από ένα παιχνίδι μπάσκετ. Είναι Ολυμπιακός – Φενέρ, όχι Ελλάδα – Τουρκία, ούτε Μπαρτζώκας-Ιτούδης».