Skip to main content

Η Μπαρτσελόνα βρήκε δάνειο 1,5 δις για το «Καμπ Νου»

EPA/ALEJANDRO GARCIA

Στο σχέδιο εμπλέκονται 20 επενδυτές και δεν δεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου ούτε υποθηκεύεται το γήπεδο.

Η Μπαρτσελόνα απόκτησε πρόσβαση σε δάνειο 1,45 δισ. ευρώ για την ανακαίνιση του «Καμπ Νόου» και άλλων εγκαταστάσεων που έχει στην κατοχή της.

Το ανακοίνωσε η καταλανική εταιρεία, ενημερώνοντας ότι ολοκλήρωσε το χρηματοδοτικό της σχέδιο για την πραγματοποίηση των εργασιών στο γήπεδό της, που θα ξεκινήσουν την Ιουνίου.

Στο δάνειο εμπλέκονται είκοσι επενδυτές, για «ένα ποσό που καλύπτει το κόστος των έργων της Espai Barça (το όνομα του έργου) χωρίς να δεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου και χωρίς να υποθηκεύεται το γήπεδο».

«Τα δάνεια κατανέμονται σε διάφορες φάσεις, σε 5, 7, 9, 20 και 24 χρόνια, με ευέλικτη δομή», εξήγησε η Μπαρτσελόνα, η οποία θα αρχίσει να αποπληρώνει με τόκους όταν ολοκληρωθούν τα έργα στο γήπεδό της χάρη στα έσοδα από το στάδιο, τα οποία υπολογίζονται σε 247 εκατ. ετησίως.

Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, ο σύλλογος των «Μπλαουγκράνα» ελπίζει ότι τα έργα θα ολοκληρωθούν σε περίπου τρία χρόνια.

Στο μεταξύ, η καταλανική ομάδα θα παίζει τους εντός έδρας της σεζόν 2023-24 στο στάδιο «Lluis-Companys», το Ολυμπιακό στάδιο που βρίσκεται στο λόφο Μόνζουικ, ενώ θα επιστρέψει στη συνέχεια στο «Καμπ Νου» (θα έχει μειωμένη χωρητικότητα) για την έναρξη της σεζόν 2024-25.