Skip to main content

Αποσύρεται από τον στίβο ο Μο Φάρα

EPA/TOLGA AKMEN

Ο μεγάλος Ολυμπιονίκης θα τρέξει τον τελευταίο αγώνα του στον ημιμαραθώνιο του Great North Run.

Ο Μο Φάρα, τέσσερις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης στα 5.000 και 10.000 μέτρα, στο Λονδίνο το 2012 και στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, αποχαιρετά τον στίβο και την ενεργό δραστηριότητα.

Ο Βρετανός αθλητής Σομαλικής καταγωγής ανακοίνωσε ότι στις 11 Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχει στον τελευταίο του αγώνα: τον Great North Run, τον ημιμαραθώνιο που έχει χιλιάδες συμμετέχοντες και λαμβάνει χώρα στη βορειοανατολική Αγγλία μεταξύ Νιούκαστλ και Σάουθ Σιλντς.

Ο 40χρονος Φάρα είναι τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στα 5.000μ και τρεις φορές στα 10.000μ., αλλά τα τελευταία πέντε χρόνια είχε αφοσιωθεί στον Μαραθώνιο.

Το 2018 κέρδισε εκείνον στο Σικάγο, ενώ την Κυριακή ολοκλήρωσε τον Λονδρέζικο μέσα σε γενική συγκίνηση του κοινού, στο οποίο είχε ανακοινώσει ότι θα ήταν ο τελευταίος του Μαραθώνιος δρόμος.

«Η καριέρα μου ήταν απίστευτη», δήλωσε στο BBC. «Η γυναίκα και τα παιδιά μου με συνόδευσαν σε αυτό το ταξίδι και τώρα θέλω να τους δώσω τον χρόνο μου. Θέλω επίσης να ασχοληθώ με τον αθλητισμό βάσης και να ανταποδώσω αυτά που πήρα».