Skip to main content

«Ραψωδία» της Σεβίλλης, στους «4» μετά από 21 χρόνια η Λεβερκούζεν

Οι Ισπανοί έχουν την «τεχνογνωσία» στο Europa League κι αυτό το κατάλαβε με πικρό τρόπο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την οποία καθυπέταξαν με 3-0 στην Ανδαλουσία.

Η Μπάγερν Λεβερκούζεν επέστρεψε μετά από 21 χρόνια σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με την εξαιρετική περίοδο που πραγματοποιεί ο Τσάμπι Αλόνσο στο προπονητικό ντεμπούτο του να στέλνει τις «ασπιρίνες» στους «4» του Europa League.

Οι Γερμανοί θριάμβευσαν με 4-1 στις Βρυξέλλες επί της Σεντ Ζιλουάζ, που είχε φύγει με ισοπαλία 1-1 από την «Μπάι Αρένα» στο πρώτο παιχνίδι και προκρίθηκαν στα ημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 2002, όταν είχαν φτάσει στον τελικό του Champions League.

Εκεί θα παίξουν με τη Ρόμα, που παρότι βρέθηκε σε δύσκολη θέση απέναντι στη Φέγενορντ νίκησε στην παράταση την πρωτοπόρο του ολλανδικού πρωταθλήματος με 4-1.

Σε μια επανάληψη του περσινού τελικού στο Conference League, οι Ολλανδοί, με «κληρονομιά» το 1-0 του πρώτου αγώνα, «πάγωσαν» το «Ολίμπικο» όταν ισοφάρισαν 1-1 με τον Παϊσάο στο 80΄.

Ο Ντιμπάλα «λύτρωσε» τους γηπεδούχους στο 89΄ και στην παράταση ο Ελ Σαράουϊ και ο Πελεγκρίνι έστειλαν τους «τζαλορόσι» στους ημιτελικούς.

Εκεί θα βρίσκεται και η πολυνίκης της διοργάνωσης Σεβίλλη, η οποία διέσυρε με 3-0 την αποκαρδιωτική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» (2-2 ο πρώτος αγώνας), σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από την κάκιστη απόδοση παικτών όπως ο Μαγκουάιρ και ο Ντε Χέα.

Οι Ανδαλουσιανοί θα διεκδικήσουν τον έβδομο τίτλο τους παίζοντας στον ημιτελικό με τη Γιουβέντους, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Σπόρτινγκ στη Λισαβόνα και προκρίθηκε χάρη στη νίκη της 1-0 στο Τορίνο.

Αποτελέσματα και σκόρερ:

  • Ρόμα-Φέγενορντ 4-1 (60΄ Σπινατσόλα, 89΄ Ντιμπάλα, 101΄ Ελ Σααράουϊ, 108΄ Πελεγκρίνι – 80΄ Παϊσάο)
  • Σεβίλη-Μάντσεστερ Γ. 3-0 (8΄, 81΄ Εν Νεσίρι, 47΄ Μπαντέ)
  • Σπόρτινγκ Λ.-Γιουβέντους 1-1 (20΄ πεν. Έντουαρντς – 9΄ Ραμπιό)
  • Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ-Λεβερκούζεν 1-4 (65΄ Τερό – 2΄ Ντιαμπί, 38΄ Μπάκερ, 60΄ Φριμπόνγκ, 79΄ Χλόζεκ)

Ημιτελικοί (11 – 18 Μαΐου)

  • Γιουβέντους-Σεβίλη
  • Ρόμα-Λεβερκούζεν

Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 31 Μαΐου, στη Βουδαπέστη.