Skip to main content

Κίνδυνος απέλασης για τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Η χειρονομία του οξύθυμου Πορτογάλου έχει πυροδοτήσει μεγάλες αντιδράσεις στη Σαουδική Αραβία, με πολλές φωνές να ζητούν την εκδίωξή του από τη χώρα.

Ασαφές είναι πια το μέλλον του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Σαουδική Αραβία. Μετά την ήττα της Αλ Νασρ από την Αλ Χιλάλ την Τρίτη (0-2), ο Πορτογάλος αντέδρασε στις επευφημίες των αντίπαλων οπαδών προς τον Λιονέλ Μέσι αγγίζοντας τα γεννητικά όργανά του.

Μια προφανώς ανάρμοστη, άσεμνη και σαφέστατα κατακριτέα χειρονομία, η οποία έγινε πρωτοσέλιδο στη χώρα του Κόλπου και πυροδότησε μεγάλο αριθμό αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο σύλλογος του CR7, η Αλ Νασρ, προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά μετά από τη χειρονομία του ποδοσφαιριστή της αποδίδοντας την κίνηση του χεριού σε τραυματισμό στη βουβωνική χώρα.

Αυτό έσπευσε να το επιβεβαιώσει ο δημοσιογράφος Μουχαμάντ Αλ Ενέζι, ο οποίος ανέφερε πως ο Ρονάλντο είχε επηρεαστεί μετά από μια δυνατή σύγκρουση με τον Γκουστάβο Κουέγιαρ.

Η ισπανική εφημερίδα AS ανέφερε σήμερα (20/4) ότι αυτή τη στιγμή διεξάγεται εκστρατεία απέλασης του παίκτη από τη χώρα, πρωτοστατούντος του δικηγόρου Νουφ Μπιν Αχμέντ.

Αν αποδειχθεί ότι επρόκειτο για μια ηθελημένα προκλητική χειρονομία από την πλευρά του CR7, η οποία επιπλέον σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, αυτή η ανάρμοστη συμπεριφορά θα θεωρηθεί «έγκλημα» σύμφωνα με τη νομοθεσία της Σαουδικής Αραβίας.

Ο δικηγόρος δημοσίευσε ένα tweet την Τετάρτη, δηλώνοντας ότι θα διαβιβάσει αίτηση στον Εισαγγελέα του αραβικού κράτους για να εκδιώξει τον Κριστιάνο Ρονάλντο από τη χώρα.