Skip to main content

Δεκάδες τραυματίες πριν το κολομβιανό Clasico

EPA/Mauricio Duenas Castaneda

Τα επεισόδια σημειώθηκαν πριν την έναρξη του αγώνα Ατλέτικο Νασιονάλ-Αμέρικα Κάλι, που τελικώς αναβλήθηκε.

Τουλάχιστον 89 τραυματίες είναι ο απολογισμός από τις σφοδρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν χθες (16/4) στο Μεντεγίν, με αφορμή το κολομβιανό ποδοσφαιρικό Clasico μεταξύ της Ατλέτικο Νασιονάλ και της Αμέρικα Κάλι.

Αυτό ανέφεραν αστυνομικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το δίκτυο Caracol και άλλοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς. Τα επεισόδια μεταξύ οπαδών και αστυνομίας σημειώθηκαν έξω κι εντός του γηπέδου «Ατανάσιο Ζιραρντό» όπου ήταν προγραμματισμένος ο αγώνας, ο οποίος με απόφαση των τοπικών αρχών δεν ξεκίνησε καν μα αναβλήθηκε.

Το κλίμα ήταν ήδη τεταμένο ώρες πριν την έναρξη του αγώνα λόγω της διαμαρτυρίας μιας ομάδας οργανωμένων οπαδών της Ατλέτικο Νασιονάλ, των «Los del Sur», στους οποίους ο σύλλογος αποφάσισε να αναστείλει κάποια από τα οικονομικά προνόμια που απολάμβαναν.

Στη συνέχεια η κατάσταση κλιμακώθηκε με αποτέλεσμα να υπάρξουν ολοένα και πιο βίαιες συγκρούσεις, στις οποίες συμμετείχαν και άλλες ομάδες οπαδών των «λευκοπράσινων».

Ο δήμαρχος του Μεντεγίν, Ντάνιελ Κιντέρο, αποφάσισε να απαγορεύσει τη διεξαγωγή αγώνων στο «Ζιραρντό», μέχρι να αποκατασταθούν οι απαραίτητες συνθήκες ασφαλείας.

«Δεν ανεχόμαστε τη βία, ούτε να κινητοποιηθούν περισσότεροι από 800 αστυνομικοί για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Προτιμώ να μείνουν στους δρόμους προστατεύοντας τους ανθρώπους», δήλωσε ο δήμαρχος.