Skip to main content

Τρίτη η Γιουνάιτεντ, «χαρίζει» τον τίτλο η Άρσεναλ

REUTERS/Chris Radburn

Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» πέρασαν χωρίς απώλεια τον σκόπελο της Νότιγχαμ, ενώ η ομάδα του Λονδίνου δυσκολεύεται να διαχειριστεί την πίεση του πρωταθλητισμού.

Ο Άντονι σκόραρε ένα γκολ κι ετοίμασε το δεύτερο στον Ντιόγκο Νταλότ, οδηγώντας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη νίκη με 2-0 μέσα στο «Σίτι Γκράουντ» επί της Νότιγχαμ Φόρεστ και στέλνοντας την ομάδα του Έρικ τεν Χαγκ στην τρίτη θέση, στην προσπάθειά της για μια θέση στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Η Γιουνάιτεντ έχει 59 βαθμούς σε 30 αγώνες, τρεις μπροστά από την τέταρτη Νιούκαστλ κι έξι από την Τότεναμ, η οποία όμως έχει παίξει 31 παιχνίδια.

Η Φόρεστ του Στιβ Κούπερ, η οποία είναι χωρίς νίκη σε δέκα συνεχή παιχνίδια πρωταθλήματος, βρίσκεται τρίτη από το τέλος ισοβαθμώντας στους 27 βαθμούς με την (17η) Έβερτον.

Ο Άντονι σκόραρε στο 32ο λεπτό κερδίζοντας το ριμπάουντ μετά την εκπληκτική απόκρουση του Κέιλορ Νάβας σε σουτ του Άντονι Μαρσιάλ, ενώ τη νίκη «κλείδωσε» ο Νταλότ με το πρώτο γκολ του στην Premier League, στο 76΄.

Συνεχίζει την αυτοχειρία η Άρσεναλ

Νωρίτερα, η Άρσεναλ έχασε άλλους δύο βαθμούς στην προσπάθειά της να κατακτήσει το πρωτάθλημα παραχωρώντας ισοπαλία 2-2 στη Γουέστ Χαμ, καθώς για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα οι «Κανονιέρηδες» σπατάλησαν φθηνά ένα πλεονέκτημα δύο τερμάτων.

Οι πρωτοπόροι της αγγλικής Λίγκας προηγήθηκαν 2-0 και προσπάθησαν να αποκαταστήσουν τη διαφορά των έξι βαθμών από τη (δεύτερη) Μάντσεστερ Σίτι, με τον Γκάμπριελ Ζεσούς να βρίσκει δίχτυα μόλις στο 7ο λεπτό και τον Μάρτιν Όντεγκαρντ να διπλασιάζει με ένα βολέ, τρία λεπτά αργότερα.

Όμως όλα άλλαξαν όταν οι φιλοξενούμενοι είδαν το σκορ να μειώνεται μετά το πέναλτι του Σαΐντ Μπενραμά στο 33ο λεπτό. Τα «Σφυριά», που χρειάζονται βαθμούς για να μείνουν μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού, μεταμορφώθηκαν μετά το 1-2.

Αφού η Γουέστ Χαμ στάθηκε τυχερή στο 52ο λεπτό, όταν ο Μπουκάγιο Σάκα έχασε πέναλτι και μαζί την ευκαιρία για το 1-3, ο Τζάροντ Μπόουεν ισοφάρισε για τους γηπεδούχους με ένα βολέ στο 54ο λεπτό.

Ακριβώς όπως στο «Άνφιλντ» την περασμένη εβδομάδα, όταν η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα προηγήθηκε με 2-0 αλλά κατέληξε σε ισοπαλία 2-2 με τη Λίβερπουλ, υπήρχε μια νευρικότητα στο παιχνίδι της καθώς η πίεση για την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος μετά το 2004 εντείνεται.

Οι «Γκάνερς» έχουν 74 βαθμούς σε 31 παιχνίδια, με την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι στους 70 αλλά με έναν αγώνα παιχνίδι λιγότερο και το μεταξύ τους ντέρμπι, που είναι πιθανό να κρίνει τον τίτλο, θα διεξαχθεί στο Μάντσεστερ στις 26 Απριλίου.

Από την πλευρά της η Γουέστ Χαμ του Ντέιβιντ Μόγες μετρά 31 βαθμούς σε 30 αγώνες, τέσσερις μακριά από τις θέσεις του υποβιβασμού και βρίσκεται στη 15η θέση.