Skip to main content

Με τη Φενέρμπαχτσε του Ιτούδη στα πλέι οφ ο Ολυμπιακός

Ο πρωταθλητής Ελλάδας καλείται να αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας το συγκρότημα της Κωνσταντινούπολης και αν προκριθεί στο Φάιναλ-4 του Κάουνας θα αντιμετωπίσει το νικητή της σειράς Μονακό-Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η κανονική περίοδος της Ευρωλίγκας ολοκληρώθηκε τη νύχτα της Μεγάλης Παρασκευής (14/4) με το πέρας και των τελευταίων αναμετρήσεων της 34ης αγωνιστικής.

Ταυτόχρονα, αναδείχθηκαν τα ζευγάρια που θα παλέψουν για ένα εισιτήριο στο Φάιναλ-4 του Κάουνας και απώτερο στόχο την κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τη regular season θριαμβευτικά, καταλαμβάνοντας ξεκάθαρα την πρώτη θέση με ρεκόρ 24-10 και αξιοζήλευτη σταθερότητα σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Ως εκ τούτου απόκτησε το πλεονέκτημα έδρας στη σειρά με την (όγδοη) Φενερμπαχτσέ του Δημήτρη Ιτούδη, η οποία θα είναι και η αντίπαλός του στο δρόμο προς τη Λιθουανία.

Η Μπαρτσελόνα ισοβάθμησε με τη Ρεάλ Μαδρίτης (23-11) αλλά είναι δεύτερη, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία της «Βασίλισσας» και θα παίξει με την (7η) Ζάλγκιρις Κάουνας, ενώ η Ρεάλ θα αντιμετωπίσει, επίσης με αβαντάζ έδρας, την (6η) Παρτίζαν Βελιγραδίου,

Τέλος, η τέταρτη Μονακό θα αντιμετωπίσει την (5η) Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ η νικήτρια αυτού του ζεύγους θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του Φάιναλ-4 το νικητή από το ζευγάρι του Ολυμπιακού.

Τα πλέι οφ θα ξεκινήσουν στις 25 Απριλίου και θα ολοκληρωθούν στις 10 Μαΐου, εφόσον απαιτηθούν και οι πέντε αγώνες σε κάποιες ή σε όλες τις σειρές.