Skip to main content

Το θρίλερ είχε happy end για την Καρδίτσα

Οι «νεοφώτιστοι» πήραν τη νίκη με σούπερ ανατροπή και παρέμειναν στην κατηγορία, από την οποία υποβιβάστηκε ο Ιωνικός ύστερα από τέσσερα χρόνια.

Η Καρδίτσα έκανε την ανατροπή σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με τον Ιωνικό, νίκησε στην έδρα της την πειραϊκή ομάδα με 85-83 και παρέμεινε στην Basket League στην «παρθενική» συμμετοχή της σε αυτή, ενώ η ομάδα της Νίκαιας υποβιβάστηκε στην Elite League μετά από τέσσερα χρόνια στην ανώτατη κατηγορία.

Έως 3΄34΄΄ πριν το τέλος οι φιλοξενούμενοι ήλεγχαν τον αγώνα, με τον Στιβ Μπαρτ Τζούνιορ σε μεγάλη ημέρα στην επιστροφή του μετά από τρία χρόνια στην ομάδα της Νίκαιας. Οι φιλοξενούμενοι ήταν μπροστά στο σκορ με 79-67 όταν ο προπονητής της Καρδίτσας έδωσε εντολή για πίεση σε όλο το γήπεδο.

Μετά από δύο σερί καλάθια του Πρίτζετ, ο Γκάλινατ με τρίποντο και φάουλ μείωσε στους 5 (80-75) στα 2΄19΄΄ πριν το τέλος. Με τον 27χρονο Αμερικανό γκαρντ των «νεοφώτιστων» να συνεχίζει το ρεσιτάλ του (γκολ-φάουλ και 2/2 βολές), οι Θεσσαλοί πλησίασαν στο καλάθι (82-80) στα 55΄΄ πριν την λήξη.

Ξανά ο Γκάλινατ με τρίποντο ισοφάρισε σε 83-83 με 41΄΄ να απομένουν για το τέλος της συνάντησης και μετά το κλέψιμό του ο Πρίτζετ με δύο βολές έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους (85-83) στα 18΄΄ πριν την λήξη, για να ακολουθήσει άστοχη επίθεση του Μπαρτ.

Ο Γκάλινατ με 31 πόντους και ο Πριτζέτ στο τέλος (17 πόντοι, 4 ασίτ) ήταν οι κορυφαίοι των νικητών, ενώ οι 29 πόντοι και οι 9 ασίστ του Μπαρτ δεν αρκούσαν για να κρατήσουν τον Ιωνικό στην Basket League.