Skip to main content

Η Μπάγερν πλήρωσε την Φράιμπουργκ με το ίδιο νόμισμα

REUTERS/Angelika Warmuth

Το συγκρότημα του Τόμας Τούχελ πέρασε με νίκη από την έδρα της ομάδας που πριν από τρεις ημέρες τη νίκησε μέσα στο Μόναχο και την απέκλεισε από τη συνέχεια του Κυπέλλου, παραμένοντας στην κορυφή της Μπουντεσλίγκα.

Ρεβάνς για τον αποκλεισμό στο Κύπελλο πήρε από την Φράιμπουργκ η Μπάγερν και με το «διπλό» στο «Γιουρόπα Παρκ» (1-0) διατηρήθηκε στην κορυφή και στο +2 από την Ντόρτμουντ, η οποία επιβλήθηκε στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» με 2-1 της Ουνιόν Βερολίνου.

Επτά αγωνιστικές πριν από το τέλος της Bundesliga (27η αγωνιστική), Βαυαροί και Βεστφαλοί συνεχίζουν τη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου, με την ομάδα του Μονάχου να έχει μικρό προβάδισμα.

Τρεις ημέρες μετά τον αποκλεισμό-σοκ των Βαυαρών στην «Αλιάντς Αρένα» στα προημιτελικά του Κυπέλλου από την ίδια αντίπαλο, ο Τόμας Τούχελ έκανε το «2Χ2» στο πρωτάθλημα, καθώς είχε προηγηθεί το 4-2 επί της Ντόρτμουντ στο ντέρμπι κορυφής.

Η Φράιμπουργκ δεν κατάφερε να πανηγυρίσει για δεύτερη φορά μέσα σε μερικά 24ωρα απέναντι στη Μπάγερν. Την ίδια ώρα, η Ντόρτμουντ κατάφερε ν΄ αντιδράσει μετά τα δύο απανωτά «χαστούκια» που δέχτηκε σε διάστημα τεσσάρων ημερών.

Πριν το ντέρμπι με τη Μπάγερν μετρούσε 9 νίκες και μόλις μία ισοπαλία, ωστόσο, ηττήθηκε εύκολα από την ομάδα του Μονάχου και μεσοβδόμαδα αποκλείστηκε από τη Λειψία στο Κύπελλο.

Απόψε (8/4) όμως κατάφερε, παρότι ισοφαρίστηκε από την Ουνιόν, να πάρει το «τρίποντο» με την χρυσή αλλαγή του Τέρζιτς, τον Γιουσούφα Μουκόκο, ο οποίος μπήκε στο 74΄ και στο 79΄ πέτυχε το γκολ της νίκης για την Μπορούσια.

Αποτελέσματα και σκόρερ:

  • Ντόρτμουντ-Ουνιόν Βερολίνου 2-1 (28΄ Μάλεν, 79΄ Μουκόκο – 61΄ Μπέρενς)
  • Λεβερκούζεν-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3-1 (10΄ Αντλί, 34΄ Ντιαμπί, 90΄+5 Αζμούν – 74΄ Σο)
  • Φράιμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 0-1 (52΄ Ντε Λιχτ)
  • Μάιντς-Βέρντερ Βρέμης 2-2 (86΄ Αγιόρκ, 90΄+3 Βάιπερ – 87΄ Στάγκε, 90΄+5 Φούλκρουγκ)
  • Άουγκσμπουργκ-Κολωνία 1-3 (29΄ Βάργκας – 7΄ Σκίρι, 16΄ Μαρτέλ, 59΄ Μάινα)
  • Χέρτα Βερολίνου-Λειψία 0-1 (40΄ Σιμακάν)

Πηγή: ΑΠΕ