Skip to main content

Η Ίντερ Μαϊάμι προσφέρει μετοχικό μερίδιο στον Μέσι

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ μπορεί να μη διαθέτει την ανεξάντλητη ρευστότητα των χωρών του Κόλπου αλλά έχει τον τρόπο της για να προσεγγίσει και να δελεάσει τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο.

Η Ίντερ Μαϊάμι είναι πρόθυμη να προσφέρει στον Λιονέλ Μέσι συμμετοχή στη μετοχική σύνθεσή της για να τον πείσει να μετακομίσει στην αμερικανική Λίγκα (MLS) το επόμενο καλοκαίρι, ακόμα κι αν προτίμηση του «ψύλλου» είναι να παραμείνει στην Ευρώπη τουλάχιστον μέχρι το Κόπα Αμέρικα του 2024, για να προσπαθήσει να κερδίσει το Champions League για τελευταία φορά.

Αυτή τη στιγμή, ακόμα και σύμφωνα με πηγές κοντά στον σύλλογο, φαίνεται δύσκολο να ανανεώσει τη συνεργασίας του με την Παρί Σεν Ζερμέν, αν κι έχει την επιλογή να επεκτείνει το συμβόλαιό του κατά ένα χρόνο με τους πρωταθλητές Γαλλίας, αλλά περιμένει συγκεκριμένες απαντήσεις για το πρότζεκτ της επόμενη σεζόν.

Η Παρί δεν είναι ακόμα σε θέση να πει στον παίκτη ποιος θα είναι ο προπονητής ή πώς θα δομηθεί η ομάδα, δεδομένου ότι ο σύλλογος θα πρέπει επίσης να προσέξει τις παραμέτρους του Financial Fair Play.

Καθώς η αβεβαιότητα μεγαλώνει, σύμφωνα με όσα αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Independent, δεν έχει υποβληθεί ακόμη πρόταση από την Μπαρτσελόνα για την επιστροφή του Μέσι στη Βαρκελώνη.

Πρόσφατα προέκυψε το ενδεχόμενο να γίνει μια προσφορά από τον καταλανικό σύλλογο που θα περιλάμβανε όχι μόνο έναν σημαντικό μισθό, αλλά και μερίδιο εσόδων από τα εισιτήρια, τις πωλήσεις της φανέλας και τυχερά παιχνίδια.

Ο Μέσι είναι προς το παρόν απρόθυμος να δεχτεί μια προσφορά πέρα από τα ευρωπαϊκά σύνορα, καθώς επιθυμία του θα ήταν να κατακτήσει άλλο ένα Τσάμπιονς Λιγκ για να το προσθέσει στο παλμαρέ του, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι ίσως η ομάδα που προσφέρει τις μεγαλύτερες πιθανότητες από αυτή την άποψη, αν σκεφτεί κανείς ότι τα προβλήματα της Μπαρτσελόνα δημιουργούν μια αβεβαιότητα για το μέλλον της.

Ωστόσο, εξηγεί ο Independent, εάν δεν υπάρξουν κατάλληλες προσφορές στην Ευρώπη η Ίντερ Μαϊάμι είναι έτοιμη να βάλει στο τραπέζι μια ενδιαφέρουσα προσφορά: η ομάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ θα προσφέρει στον Μέσι μερίδιο στο σύλλογο για να τον πείσει να ενταχθεί σε αυτόν, το καλοκαίρι του 2023.

Ο Χόρχε Μέσι, πατέρας και ατζέντης του σούπερ σταρ, είχε ήδη επαφές με το MLS στο παρελθόν για το θέμα και υπάρχει ένα σχέδιο που προβλέπει ότι ο παίκτης θα μπορούσε να αποδειχθεί επαναστατική φιγούρα στην ιστορία της διοργάνωσης, κυρίως επειδή μπορεί να δημιουργήσει νέους δεσμούς με την κοινότητα του λατινοαμερικανικού ποδοσφαίρου στις Ηνωμένες Πολιτείες.