Skip to main content

Τρίτη θητεία Τσέφεριν στην προεδρία της UEFA

Ο Σλοβένος δικηγόρος ανανέωσε για τρίτη φορά τη θητεία του στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, όντας ο μόνος υποψήφιος στο συνέδριο της Λισαβόνας.

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν «έπαιζε» μόνος στις εκλογές της UEFA κι ως εκ τούτου η θητεία του στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ανανεώθηκε για τρίτη φορά.

Ο Σλοβένος αξιωματούχος, μοναδικός υποψήφιος στις αρχαιρεσίες του συνεδρίου της Λισαβόνας, επανεκλέχθηκε δια βοής. Ο Τσέφεριν είχε αναλάβει καθήκοντα για πρώτη φορά το 2016, όταν εξελέγη στο συνέδριο της Αθήνας αντικαθιστώντας τον Μισέλ Πλατινί κι ανανέωσε την παρουσία του στον προεδρικό θώκο το 2020, στη Ρώμη.

«Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την ομόφωνη υποστήριξή σας. Σημαίνει πολλά για εμένα. Είναι μεγάλη τιμή, αλλά κυρίως μεγάλη ευθύνη απέναντι σε σας και το ποδόσφαιρο», ανέφερε ο 55χρονος παράγοντας μιλώντας στους εκπροσώπους των εθνικών ομοσπονδιών.

Στη διάρκεια της θητείας του ο Τσέφεριν δεν τα βρήκε όλα όπως θα ήθελε, αλλά κατόρθωσε να αντιμετωπίσει επιτυχώς δύο μεγάλα θέματα, έχοντας να διαχειριστεί και την πανδημία του κορωνοϊού: την πρώτη νίκη απέναντι στην αποσχιστική European Super League (2021) και τη ματαίωση του σχεδίου της FIFA για Παγκόσμιο Κύπελλο ανά δύο έτη.

Σε αμφότερες τις περιπτώσεις ο Σλοβένος δικηγόρος επέλεξε την ευθεία αντιπαράθεση και δικαιώθηκε, παρότι η υπόθεση της Super League θα εξαρτηθεί από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, μετά την προσφυγή Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους που ισχυρίζονται ότι η UEFA λειτουργεί μονοπωλιακά.